Doua palate din Arad, scoase la vanzare la preturi ridicole. Anunturile care au creat nelinisti

01-04-2013 14:39


directia muncii,arad

 Doua cladiri istorice, cu arhitectura deosebita, amplasate in zona ultracentrala a municipiului Arad, au fost scoase la vanzare pe un site de anunturi imobiliare.

 Este vorba despre palatul in care au functionat mai multe institutii de sub autoritatea Minsiterului Muncii, de pe strada Gheorghe Lazar, dar si de palatul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Arad, de pe strada Closca. Ambele cladiri sunt in proprietatea CCIA.

In imobilul de pe Gheorghe Lazar are birourile Agentia Judeteana pentru Palti si Inspectie Sociala (AJPIS). Tot aici mai ocupa spatii Inspectoratul Teritorial de Munca, in timp ce o parte din cladire este goala, celelalte structuri deconcentrate mutandu-se.

In anunturile postate la finele saptamanii trecute – aparent semnate de Nicolae Bacanu, fost presedinte al CCIA Arad, al carui numar de telefon e publicat - palatul fostei Directii a Muncii este vandut cu numai 350.000 de euro. Imobilul este numit “vila” si, conform anuntului, s-ar preta pentru locuinte, birouri, gradinita sau camin de batrani.

Cladirea a fost revendicata de CCIA si castigata definitiv in instanta in urma cu sase ani, functionarii care o ocupa primind termen de trei ani pentru a o elibera. Intre timp, AJPIS a dat in judecata CCIA pentru a cere despagubiri pentru investitiile facute in imobil in decursul deceniilor, proces aflat la Curtea de Apel Timisoara.

Contactati de stirileprotv.ro/vest, functionarii din cladire s-au declarat socati de acest anunt. “Nu am fost notificati de CCIA sa ne mutam. Nu avem alte variante pentru sediu”, a spus un functionar.

Pentru imobilul de pe strada Closca, se cere suma de 250.000 de euro, neasteptat de mica, la fel ca si in primul caz. In fapt, Nicolae Bacanu nu recunoaste publicarea acestor anunturi, spund ca cel mai probabil este victima unei “inscenari” pentru a fi discreditat.

Bacanu afirma ca fiecare din cele doua imobile valoreaza peste un milion de euro. “In cazul palatului de pe Gheorghe Lazar, AJPIS ne cere despagubiri de un milion de euro pentru lucrarile facute de ei, deci suma de 350.000 de euro e ridicola. Imobilul a fost construit la 1870, e monument istoric. Sunt convins ca cineva mi-a facut o farsa”, a spus Bacanu.

De cand au fost publicate anunturile, Bacanu nu a fost contactat de niciun potential cumparator.

Trebuie mentionat ca Nicolae Bacanu a fost demis in urma cu o saptamana, el atacand in instanta aceasta decizie si fiind in conflict cu noua conducere a Camerei, pe care nu o recunoaste. “Tinand cont de ultimele evenimente, probabil ca este actiunea murdara a taberei adverse”, a spus Bacanu.

Pe de alta parte, actuala conducerea a CCIA sustine ca nu are legatura cu anunturile. “Nu avem in plan vanzarea celor doua imobile, si nicidecum la preturile publicate”, a spus Gheorghe Seculici, presedintele interimar al CCIA.

Ramane de vazut daca CCIA va depune plangere la Politie, pentru a fi depistati autorii acestei farse. Intre timp, functionarii AJPIS se pot linisti, pentru ca imobilul nu poate fi nici macar intabulat de CCIA pana la stingerea conflictului din instanta.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO