Directoarea unei gradinite din Arad, care cerea bani de la parinti, a fost trimisa in judecata

Ultima actualizare: 19-01-2014 06:18
gradinita

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au decis sa o trimita in judecata pe directoarea Gradinitei PP14, care s-a aflat, in vara anului trecut, in mijlocul unui scandal de coruptie.

Potrivit procurorilor, Rodica Toldan a pretins si primit sume ilegale de bani de la parinti pentru a-i inscrie pe copii in unitatea prescolara pe care o conducea, unde locurile au fost, an de an, mai putine decat cererile de inscriere.

In urma probatoriului administrat in cauza, a rezultat faptul ca in perioada februarie 2013 – iunie 2013, in baza unei rezolutii infractionale unice, inculpata, in exercitarea functiei de director la o unitate de invatamant prescolar din Arad, a pretins si primit de la 212 parinti care si-au inscris copiii la respectiva gradinita in anul scolar 2013-2014, suma de 50 sau 100 lei ca <>. Suma rezultata in urma acestei activitati contrare dispozitiilor legale, nu a fost evidentiata de inculpata in documentele contabile ale unitatii”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Arad, femeia fiind acuzata de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma continuata, infractiune asimilata celor de coruptie, conform procurorilor.

Directoarea a fost demisa inca de la inceputul scandalului, imediat ce procurorii au informat Inspectoratul Scolar Judetean despre suspiciunile de coruptie. Procurorii o acuzau, atunci, de luare de mita, spunand ca directoarea primea bani de la parinti pentru rezervarea locurilor, inscrierea copiilor si pentru constituirea unui fond al unitatii de invatamant, fara sa ofere chitante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!