Directoarea unei gradinite din Arad, care cerea bani de la parinti, a fost trimisa in judecata

16-01-2014 12:48


gradinita

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au decis sa o trimita in judecata pe directoarea Gradinitei PP14, care s-a aflat, in vara anului trecut, in mijlocul unui scandal de coruptie.

Potrivit procurorilor, Rodica Toldan a pretins si primit sume ilegale de bani de la parinti pentru a-i inscrie pe copii in unitatea prescolara pe care o conducea, unde locurile au fost, an de an, mai putine decat cererile de inscriere.

In urma probatoriului administrat in cauza, a rezultat faptul ca in perioada februarie 2013 – iunie 2013, in baza unei rezolutii infractionale unice, inculpata, in exercitarea functiei de director la o unitate de invatamant prescolar din Arad, a pretins si primit de la 212 parinti care si-au inscris copiii la respectiva gradinita in anul scolar 2013-2014, suma de 50 sau 100 lei ca <>. Suma rezultata in urma acestei activitati contrare dispozitiilor legale, nu a fost evidentiata de inculpata in documentele contabile ale unitatii”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Arad, femeia fiind acuzata de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma continuata, infractiune asimilata celor de coruptie, conform procurorilor.

Directoarea a fost demisa inca de la inceputul scandalului, imediat ce procurorii au informat Inspectoratul Scolar Judetean despre suspiciunile de coruptie. Procurorii o acuzau, atunci, de luare de mita, spunand ca directoarea primea bani de la parinti pentru rezervarea locurilor, inscrierea copiilor si pentru constituirea unui fond al unitatii de invatamant, fara sa ofere chitante.

Sursa: Pro TV

Tags: arad, tribunal,

VIDEO PROTVPLUS.RO