Din lipsa de finantari bugetare, Spitalul Judetean Arad va avea o sectie privata de cardiologie

27-11-2012 13:17

Spital Judetean Arad

 Parteneriat neobisnuit la Arad, unde autoritatile apeleaza la investitori privati pentru a imbunatati serviciile medicale din Spitalul judetean.

 Unitatea medicala va avea o prima sectie privata, respectiv una de cardiologie interventionala. Asta pentru ca proprietarul spitalului, Consiliul Judetean (CJ), nu are bani pentru o astfel de investitie, dar intentioneaza sa pastreze unitatea intr-o clasa superioara de clasificare, ceea ce presupune extinderea ofertei de servicii medicale.

Reprezentantii spitalului si ai CJ au semnat astazi contractul de inchiriere pentru un spatiu aflat la parterul cladirii, unde exista acum servicii administrative. Aici, dupa o ivestitie de un milion de euro, care va incepe in luna decembrie, pacientii vor putea beneficia de diagnosic imagistic si interventii cardio-vasculare minim invazive.

Operatorul medical va trebui sa asigure gratuit urgentele pentru pacientii spitalului, iar alte tipuri de operatii vor putea fi suportate de Casa de asigurari de sanatate”, a declarat purtatorul de cuvant al CJ Arad, Andreea Otoiu.

Un astfel de parteneriat mai exista in Romania doar la Constanta. Astfel, in Arad se vor putea efectua interventii cardio-vasculare care erau posibile doar in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Targu-Mures, Cluj si Constanta”, a declarat un reprezentant al investitorului, Cristian Dina.

Noua sectie medicala va functiona in cel mult sase luni, pacientii urmand sa fie alesi dintre cei internati in Spitalul judetean si care in prezent ajung in clinici private in care se platesc tratamentele sau in unitati medicale de stat din alte orase.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO