Deznodamant tragic in urma exploziei din Arad. Fetita si tatal ei, dusi la Bucuresti, au murit

17-12-2012 11:51


Lumanare

Vesti triste de la Bucuresti, acolo unde acum trei saptamani au fost transferati cu arusri grave o fetita de 11 ani din Arad si tatal ei, dupa ce soba din casa a explodat.
 

 Fetita a murit noaptea trecuta, dupa trei saptamani de suferinta, timp in care medicii nu au reusit deloc sa-I imbunatateasca starea. “In tot acest timp, nici nu a fost detubata. Arsurile suferite erau pe 90 la suta din corp, dar si pe caile respiratorii. Starea a fost critica si nu s-a ameliorat nicio clipa”, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, dr. Raluca Alexandru, de la Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu" Bucuresti.

Tatal fetitei, in varsta de 50 de ani, s-a stins in urma cu o saptamana, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, avand arsuri pe 50 la suta din suprafata corpului. Barbatul respira doar cu ajutorul aparatelor, din cauza arsurilor suferite pe caile respiratorii.

Celelalte doua victime ale exploziei, bunica in varsta de 78 de ani si fetita de noua ani, sunt in afara oricarui pericol, fiind tratate de medicii aradeni.

Pompierii au stabilit si cauza exploziei de pe strada Gheorghe Doja: folosirea gresita a surselor de aprindere. Astfel, pentru aprinderea focului in soba, proprietarul casei a folosit o sticla cu combustibil. Dupa ce a stropit lemnele, le-a lasat asa mai multe minute, timp in care in soba s-au format vapori de combustibil. Cand a aprins chibritul, a avut loc o deflagratia, iar flacarile au iesit violent pe usa sobei, in apropiere fiind atat barbatul, cat si cele doua fetite ranite, dar si bunica lor.

Explozie la o soba, in Arad. Tatal, trei fetite si bunica lor au ajuns la spital cu arsuri
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO