Deblocarea posturilor in scoli, o iluzie. Din 81 de angajari anuntate, doar 15 au fost aprobate

05-04-2013 13:25


sala de clasa goala

 Sindicalistii din invatamantul aradean strang semnaturi pentru a cere Guvernului deblocarea urgenta a zeci de posturi didactice auxiliare si nedidactice.

 La inceputul anului scolar, Ministerul Educatiei a promis deblocarea a 81 de posturi, iar Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad chiar anuntase, in noiembrie, ca au fost aprobate angajarile.

In realitate, doar 15 posturi au fost deblocate de atunci, fiind angajati cativa soferi de microbuze si fochisti, in scolile de la sate. Pentru aceasta situatie, seful ISJ, Claudius Mladin, nu are explicatii, afirmand ca decizia a ramas la minister.

“Nu stim ce s-a intamplat, am inteles ca in urmatoarea perioada vor fi deblocate la nivelul administratiei locale mai mutle posturi, dar nu stim daca asta inseamna ca vor beneficia si scolile”, afirma Mladin.

Conform sursei citate, la nivelul judetului ar fi necesara deblocarea urgenta a cel putin 50 de posturi, fiind nevoie mai ales de femei de serviciu.

Liderul judetean al Sindicatului Democratic din Invatamant, Danut Ienesescu, afirma ca la sate exista scoli in care elevii fac curatenie, pentru ca nu s-a aprobat niciun post nedidactic.

“Noi stim ca au fost deblocate doar 9 posturi din 81 promise. Dupa ce strangem semnaturi din scoli, vom inainta Guvernului un memoriu, in care vom prezenta situatia”, a spus Ienesescu.

Sindicalistii estimeaza ca in ultimii trei ani au fost blocate peste 500 de posturi in sistemul de invatamant din judet, dupa plecarea sau pensionarea unor angajati, mai ales din randul personalului auxiliar si nedidactic.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO