Copiii din casa de carton nu au identitate, iar judecatorii nu pot decide masurile de protectie

04-12-2012 14:27


copii in casa de carton

 Cei patru copii care au fost gasiti saptamana trecuta traind intr-o casa din carton, pe malul Muresului, nu pot primi asistenta sociala de urgenta, pentru ca nu au acte de identitate, iar parintii refuza ajutor in lipsa unei decizii judecatoresti.

 Conform reprezentantilor Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arad, asistentii sociali au constatat ca minorii nu au certificate de nastere, neavand practic, identitate. In aceste conditii, dosarul nu poate fi primit la instanta pentru ca judecatorii sa decida masuri urgente de protectie sociala in institutii de ocrotire ale statului.

Tot ce am putut face a fost sa cerem Politiei nationale sa identifice acesti copii pentru a se putea face documentele de identitate. Asteptam rezolvarea acestei probleme pentru a putea inainta dosarul instantei”, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Arad, Angelica Stana.

Asistentii sociali spera ca in cateva zile minorii sa poata fi luati cu forta pentru a fi internati intr-un centru de specialitate.

Copii minori gasiti traind in frig, intr-o casa din carton. Reactia incredibila a parintilor
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO