Cimitir in flacari.Coroanele uscate de la “Pomenirea” au fost incendiate iar fumul a acoperit orasul

14-05-2012 11:01


Joaca unor copii cu chibriturile sau arderea unor deseuri vegetale scapata sub control? Asta incearca sa stabileasca pompierii aradeni dupa un incendiu care a mistuit 3.000 de metri patrati de vegetatie in cimitirul “Pomenirea”, din Arad.

Fumul dens care s-a ridicat deasupra cimitirului putea fi vazut de la kilometri departate si i-a deranjat pe locuitorii din cartierele Faleza Sud si Pirneava, care au inceput sa sune la pompieri. Ajunsi la fata locului, pompierii au gasit in flacari sute de coroane de flori uscate aflate pe rampa de deseuri vegetale din spatele cimitirului. Ardea si vegetatia din jur, insa fara ca flacarile sa ajunga la morminte.

Cauza incendiului a fost focul lasat nesupravegheat. Nu se stie deocamdata cine a aprins deseurile vegetale”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, Sorina Ambrus.

Dupa ce au stins flacarile, pompieiri au ramas aproape zece ore sa supravegheze zona, pentru a nu se reaprinde vegetatia.

Administratorul cimitirelor din Arad, Dorina Rob, afirma ca au fost vazuti copii fugind dupa declansarea incendiului, copii care nu au fost gasiti. Exista insa si varianta ca tocmai angajatii cimitirului sa fi dat foc deseurilor, pentru a reduce cheltuielile cu ridicarea legala a acestora de catre operatorul local de salubritate, mai ales ca nu o data au fost vazuti facand acest lucru.

VIDEO PROTVPLUS.RO