Caz incredibil in Arad. O familie are de platit zeci de mii de lei la curent, desi sta pe intuneric

21-03-2013 11:09


Oamenii au de platit o factura de aproape 30 de mii de lei pentru energia electrica pe care ar fi consumat-o in ultimul an, desi le-a fost taiat curentul de aproape 10 luni.

Capul familiei sustine ca la mijloc trebuie sa fie o greseala, pentru ca sunt oameni foarte modesti si nu ar fi avut cum sa consume atat de mult curent electric.

Problemele familiei Grila au inceput in 2010, cand domnul Dumitru s-a intors in tara, dupa ce a muncit in strainatate. Atunci a inceput sa transmita catre compania care furnizeaza energia electrica - indexul contorului. Numai ca la mijloc s-a strecurat o greseala.

"La apartamentul 3 stau eu, am citit contorul de la apartamentul 3, era singurul ceas, l-am citit pe asta, dar de fapt eu nu sunt apartamentul 3 sunt de fapt 1, acum ultima data s-a schimbat, au taiat apartamentul 3 si au pus 1", a povestit Dumitru Grila.

In martie anul trecut, omul, care traieste intr-o casa modesta impreuna cu sotia si cei 2 copii, a primit prima factura imensa - 5.600 lei. Si asta in conditiile in care are doar un televizor, un frigider, o masina de spalat si un boiler. De atunci, factura a crescut ca Fat frumos din poveste.

"Mi-a venit factura 56 de milioane si atunci m-au deconectat, am fost la protectia consumatorilor. Apoi a venit una de 80 de milioane si apoi una de 12 sau 17, apoi una de 8 milioane si apoi cea mare de 280 de milioane" a povestit Dumitru Grila

Barbatul se intreaba cum a fost posibil ca intr-un an de zile, cei del a Enel sa nu isi dea seama de eroare.


"În data de 27 decembrie 2011 s-a efectuat o citire de regularizare a contorului electric de cãtre personalul contractant al Enel Energie, rezultand o cantitate de aproximativ 5000 kWh nedeclaraţi şi care au fost înregistraţi în urmãtoarea factura de curent. Dl. Grila Dumitru a contestat aceasta factura de curent prin faptul ca, contorul electric nu functioneaza corect si automat nu inregistreaza consumul real de energie electrica. Acest contor a fost trimis pentru a fi verificat la laboratorul de metrologie, iar rezultatul laboratorului a fost ca acesta inregistreaza corect energia electrica consumata", a transmis compania de energie electrica.

Domnul Grila sustine insa ca e imposibil sa fi consumat 5000 de kWh in conditiile in care a si fost deconectat de la energia electrica. El e hotarat sa faca o noua plangere la Protectia consumatorilor in speranta ca cineva il va ajuta, in cele din urma.

VIDEO PROTVPLUS.RO