Caloriferele aradenilor se incalzesc de maine dimineata. Vezi estimari pentru facturi

24-10-2012 15:55


Calorifer

 Conducerea CET Arad a anuntat ca de joi dimineata de la ora opt introduce apa calda in retelele de termoficare ale orasului.

 Vestea nu este imbucuratoare pentru toti aradenii, mai ales ca temperaturile sunt inca ridicate pe timp de zi. “Majoritatea asociatiilor de locatari/proprietari si-au exprimat dorinta de a se amana acest moment pentru 1 noiembrie, mai ales ca subventia alocata este nesemnificativa, astfel ca facturile vor fi aproape la fel de mari ca anul trecut”, declara vicepresedintele Uniunii Locale a Asociatiilor Locative (ULAL) Arad, Vasile Arion.

Fata de anul trecut, facturile lunare pentru energia termica ar urma sa fie mai mici cu sase procente, dupa ce s-a aprobat o subventie pentru populatie suportata din bugetul local.

Astfel, in acest sezon rece, ULAL estimeaza ca pentru un apartament cu doua camere factura medie lunara doar pentru caldura va fi de 400 de lei. La o garsoniera de 30 de metri patrati, caldura ar urma sa coste 200 de lei, iar la trei camere, 550 de lei.

Totusi, daca asociatiile doresc sa opreasca robitenii de la intrarile in cladiri pana cand vremea va fi mai rece, pentru a se face economii, pot face acest lucru, dar numai daca toti locatarii sunt de acord.

Cum mai sunt cateva ore pana la pornirea agentului termic, e bine sa verificati chiar de astazi instalatiile interioare, precum robinetii de aerisire de la calorifere, pentru a evita inundatiile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO