Biciclistii din Arad ies din nou in strada pentru a cere piste. Vezi traseul marsului de duminica

21-06-2013 12:07


biciclisti,arad

 Pentru al patrulea an la rand, aradenii carora le plac plimbarile pe doua roti se intalnesc la “Marsul Biciclistilor”, prin care le cer autoritatilor sa amenajeze in oras piste.

 Actiunea este organizata de cateva asociatii, care de ani de zile cer administratiei locale mai multa preocupare pentru realizarea de piste pentru biciclisti. Asta pentru ca fara piste, nici promovarea pedalatului nu mai are sens in Arad.

Asociatiile implicate cer ca pana la construirea unor piste, care implica investitii importante, biciclistilor sa li se permita sa circule pe trotuarele mai late de doi metri, pe piste temporare trasate cu vopsea. Cer asta de patru ani, dar municipalitatea nu a adoptat inca aceasta alternativa la investitiile pe termen lung.

La fiecare dintre editiile precedente ale marsului, numarul participantilor a crescut, anul trecut fiind in jur de o mie de persoane, de la copii la batrani. Organizatorii spera ca duminica sa reuseasca sa aduca doua mii de biciclisti.

Intalnirea participantilor la mars va avea loc in Piata “Avram Iancu”, de la ora 16:00. Traseul pe care se va marsalui este: Piata “Avram Iancu” - strada Nicolae Balcescu - podul "Decebal" - strada Eugeniu Popa - podul Subcetate - bulevardul Nicolae Titulescu - Podgoria - Piata Garii – Stadionul UTA – Calea Victoriei – strada George Cosbuc – strada Horia – bulevardul Revolutiei - Piata “Avram Iancu”.

Primaria Arad a dat in folosinta, anul trecut, primele doua piste, respectiv pe Calea Romanilor, pe trotuar, si pe Calea Timisorii. Cea de pe Romanilor a fost desfiintata deja, considerandu-se ca trotuarul nu e suficient de lat si pentru pietoni.

Cea mai asteptata pista, cea de 14 kilometri de pe malul Muresului, va fi gata cel mai devreme la sfarsitul anului 2014, conform municipalitatii. Aceasta pista va lega cartierul Micalaca ce zona centrala, mergan pana la Podul “Traian”, apoi in cartierul Afla si pana la padurea Ceala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO