Licitatie cu cantec. Apartamentele vandute ieftin de Fiscul aradean nu pot fi vazute de interesati

Ultima actualizare: 01-11-2012 19:25

Interesul este mare pentru cele 30 de locuinte noi, dar cu preturi mici, scoase la licitatie de Fisc, insa nimeni nu si-a depus inca dosarul pentru ca oamenii nu sunt lasati sa vada pe ce vor da banii.

In ultimele zile, zeci de persoane au incercat sa vada locuintele de pe strada Hunedoarei dar s-au lovit de usi încuiate. Oamenii au mers la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Arad pentru a se interesa de ce nu pot intra, insa au primit acelasi raspuns: Nu se poate.

 “Este ridicol sa faci o licitatie fara sa arati omului ce vinzi. Noua ni se cere garantie de zece la suta din valoarea locuintei la depunerea dosarului. Nimeni nu vrea sa dea acesti bani fara sa stie pe ce”, a spus Valer Tocacs, aflat, astazi, in fata unuia dintre blocurile scoase la vanzare.

“Eu nu cumpar nici un covrig inainte sa-l vad, cu atat mai putin o locuinta”, a spus revoltata o femeie interesata, Amalia Farcas.

 Explicatiile care ne-au fost oferite de functionari, in momentul in care ne-am prezentat drept persoane interesate de licitatia statului, sunt de neinteles. „Nu se pot vedea fiindca proprietarul nu ne da voie sa intram in apartamente”, a spus functionarul. El ne-a trimis la blocurile vecine, care sunt locuite si arata la fel, pentru a-i ruga pe locatari sa ne lase sa intram in casele lor. „Asta e diferenta intre agentie imobiliara si noi”, a spus un alt functionar.

 Purtatorul de cuvant al DGFP, Calin Arusti, a spus ca “proprietarul celor doua blocuri puse sub sechestru refuza sa predea cheile apartamentelor”.

“Nu putem sparge usile pentru ca locuintele ar ramane nesupravegheate si ar putea fi vandalizate. Dupa licitatie, noii proprietari vor putea sa intre chiar si cu forta”, a spus Arusti.

 Daca nu se vand saptamana viitoare, Fiscul va mentine sechestrul si va organiza alte licitatii. Pretul nu va scadea insa mai jos decat este acum. La aceasta strigare, apartamentele costa intre 7.000 de euro si 12.800 de euro, in functie de suprafata, preturile fiind la jumatate fata de prima licitatie si cu mult sub cele ale pietei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO