Au inchis ghiseele si au iesit in strada. Afla de ce protesteaza 500 de angajati aradeni din Finante

01-08-2013 10:34


protest Finante, Arad

 Ghiseele Finantelor din Arad au fost inchise de dimineata, iar la aceasta ora are loc un protest spontan al finantistilor din tot judetul.

 Aproximativ 300 de salariati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Arad s-au adunat in fata sediului din municipiu, printre acestia numarandu-se angajatii adminstratiilor fiscale din Pecica, Nadlac, Curtici si Pancota, care ar urma sa fie desfiintate.

O prima actiune de protest a avut loc inca de ieri dupa-amiaza, dar fara a fi afectat programul cu publicul. Finantistii sunt nemultumiti de restructurarile anuntate, in judet urmand sa fie dati afara 98 de salariati, iar alti 45 vor fi transferati la Timisoara.

Ioan Trifa, lider sindical: “In regiunea de vest se prefigureaza 200 de disponibilizari, din care jumatate doar in judetul Arad, iar cealalta jumatate se imparte in trei judete. Nu intelegem acest mod de a face reforma”.

La Arad, toate ghiseele de relatii cu publicul au fost inchise, cu exceptia ghiseului “Incasari Trezorerie”. Administratiile fiscale din Pecica, Nadlac, Curtici si Pancota au fost inchise complet, salariatii venind la Arad pentru a protesta. In celelalte institutii fiscale din judet au loc actiuni de solidarizare, in total 500 de salariati fiind in protest.

Ioan Trifa, lider sindical: “Nu stim cat va dura actiunea, fiind una spontana. Dimineata au fost serviti la ghisee doar cei care au reusit sa intre in sediul din Arad”.

Protestatarii stau adunati in fata cladirii din municipiu, dar nu scandeaza, in timp ce la intrarea principala au pus un afis pe care scrie “Protest spontan”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO