Arad, Capitala Culturala? Cum arata de o saptamana un trotuar ultracentral

22-03-2013 10:19


gunoaie arad, trotuar

Nepasare fara margini, atat din partea unor locuitori ai Aradului, cat si din partea angajatilor firmei care asigura salubrizarea orasului.

De o saptamana, pe strada Baritiu, gunoaiele au acoperit trotuarul, iar pietonii se lovesc de ele la orice pas. “Nu e prima data asa. Gunoierii scapa sacii menajeri pe jos si se varsa mizeria, dar nu mai curata in urma lor”, spune un pensionar care sta la cativa pasi de locul cu princina.

Desi sunt nemultumiti de aspectul zonei, niciun localnic nu a luat matura sa curete. Nici angajatii firmei de care asigura salubrizarea nu par sa-si ia in serios treaba. Masina care ridica gunoaiele a trecut deja de doua ori pe acolo dar muncitorii s-au facut ca nu vad.

Strada Baritiu se intersecteaza cu bulevardul Revolutiei, dar si cu strada Metianu, singura pietonala din oras, in care municipalitatea a investit 2,5 milioane de lei pentru a o moderniza.

Trebuie mentionat ca pe strada Baritiu isi au sediul Centrul Cultural Judetean si Scoala Populare de Arte, ceea ce atrage multi oameni in zona.

Daca si in centru avem parte de asa imagine, nici nu vreau sa ma gandesc ce e la periferie sau in cartiere. Pacat ca nu putem fi mai civilizati. Daca eram locatara aici, ieseam cu matura imediat”, spune o trecatoare.

Aradul vrea sa devina Capitala Culturala Europeana in 2021, iar candidatura si-a lansat-o deja in Parlamentul European de la Bruxelles. Cu asa imagine si cu unii locuitori care mai au mult de lucrat la capitolul civilizatie, orasul risca sa devina, mai curand, o capitala a mizeriei.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO