Aproape 6.000 de aradeni cer ajutor pentru incalzirea locuintei. Vezi daca te incadrezi in bareme

06-11-2012 12:23


bloc arad

 Mii de aradeni spera sa iasa mai ieftin cu incalzirea locuintei pe timp de iarna, iar pentru asta depun cereri de ajutor financiar din partea municipalitatii.

 In ultimele doua saptamani, de cand in centrele Primariei deschise in cartiere se primesc astfel de cereri, aproape 6.000 de familii si-au depus dosarele. Pentru ca mai sunt doua saptamani pana la termenul limita, care este 20 noiembrie, autoritatile se asteapta la un total de 12.000 de cereri.

Ajutorul este diferentiat, in functie de venitul mediu pe membru de familie. Castigul lunar nu poate depasi 1300 de lei pe luna pe membru de familie in cazul celor racordati la sistemul centralizat de incalzire. Pentru cei care se incalzesc cu lemne, gaz, carbuni sau combustibil petrolier (30% din cereri), limita maxima de venit acceptat este de 615 lei.

De exemplu, in cazul abonatilor CET, o familie cu patru persoane si un venit mediu lunar de 615 lei de persoana va obtine o reducere de 18% din valoarea facturii, iar o familie de doua persoane cu acelasi venit va avea o reducere de 30%. Persoanele singure beneficiaza de o reducere cuprinsa intre 100% (pentru venituri de pana la 155 de lei) si 17% (pentru venituri de pana la 1300 de lei).

Aradenii care nu se incadreaza in baremele stabilite de municipalitate vor plati pretul de 290 de lei gigacaloria, ceva mai mic decat anul trecut, cand pretul intreg era de 307,4 lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO