Afla pe ce cheltuie Primaria Arad 700.000 de lei inainte de sarbatori

Ultima actualizare: 24-10-2012 06:14
aradul decorat de sarbatori

Buget generos pentru imbracarea Aradului in straie de iarna. Beculetele colorate care vor impodobi orasul, spectacolele artistice si celelalte manifestari dedicate sarbatorilor vor costa in acest an municipalitatea 700.000 de lei.

Pregatirea orasului de sarbatori se va incheia inainte de Ziua Nationala. Pana atunci, principalele artere rutiere vor fi impodobite cu ghirlande luminoase, iar in Piata Revolutiei au loc amenajari speciale pentru organizarea unui targ care va va fi deschis pe parcursul lunii decembrie. Bradul de Craciun va fi instalat imediat dupa Ziua Nationala, aprinderea festiva a beculetelor urmand sa aiba loc in 3 decembrie.

In acest an, costurile cu organizarea manifestarilor de sarbatori sunt mai mari cu aproximativ 200.000 de lei fata de anul trecut.

Pentru prima data, Ziua Nationala va fi sarbatorita la Arad timp de patru zile. Am pregatit o serie de evenimente pentru aradeni, iar acesta este motivul pentru care intreg bugetul alocat sarbatorilor va fi mai mare”, a declarat viceprimarul Geanina Pistru.

Evenimentele dedicate Zilei Nationale incep in 28 noiembrie, zi in care strada Metianu va fi inaugurata dupa trei luni de santier, timp in care a fost pavata cu granit in nuante diferite. Strada va avea un iluminat special de sarbatori.

In cele patru zile, vor avea loc atat momente sobre dedicate implinirii a 93 de ani de la Marea Unire, cat si spectacole artistice in centrul orasului. Pe tot parcursul lunii decembrie, in fata Primariei vor avea loc in fiecare seara concerte de colinzi, spectacole folclorice si de muzica usoara, expozitii si concursuri pentru copii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO