Activitatea bazei aeriene SMURD din Arad va fi reluata. Elicopterul care s-a defectat va fi inlocuit

10-01-2012 17:15


elicopter SMURD

Elicopterul medical care deserveste vestul tarii va fi inlocuit maine, la 11 zile de la defectare, pentru ca activitatea bazei aeriene SMURD sa poata fi reluata.

Ministerul Adminsitratiei si Internelor a decis abia marti, dupa ce presa a scris despre defectarea elicopterului, sa inlocuiasca aparatul de zbor, pentru a nu mentine suspendata activitatea unitatii aeriene SMURD.

Astfel, potrivit unui anunt facut de Prefectura Arad, un alt elicopter va ateriza pe aeroportul din Arad in cursul zilei de miercuri, urmand sa fie folosit pana cand cel din dotarea unitatii va fi reparat si va oferi siguranta pacientilor si echipajului.
“Pentru a nu suspenda pe o perioada mare activitatea unitatii aeriene SMURD, Ministerul Administratiei si Internelor a luat decizia de a trimite la Arad, miercuri, un alt elicopter care sa poata fi folosit pentru interventii pana va fi remediata defectiunea la cel aflat în dotarea SMURD”, precizeaza un comunicat al Prefecturii Arad.

Institutia afirma ca siguranta pacientilor era in pericol daca se mai folosea vechiul aparat. “In cadrul interventiilor, prioritara este siguranta pacientilor transportati, precum si a echipajului, acesta fiind principalul motiv pentru care s-a luat decizia de a nu mai efectua zboruri”, au mai declarat reprezentantii Prefecturii Arad.
 

Sursa: Pro TV

Tags: arad, smurd, elicopter, mai,

VIDEO PROTVPLUS.RO