Alegeri Prezidențiale 2019. Cioloș: „România să meargă definitiv pe calea democraţiei”

Ultima actualizare: 10-11-2019 20:15
dacian ciolos
Agerpres

Dacian Cioloş crede că votul de astăzi ar trebui să pună definitiv capăt ideii că se votează de frică, se votează răul cel mai mic şi îşi doreşte ca în turul doi să fie o dezbatere de idei legată de modul cum ar trebui să evolueze România.

Dacian Cioloş s-a prezentat, duminică, la o secţia de votare din Braşov şi a spus că a votat pentru ca “România să meargă definitiv pe calea democraţiei, a cinstei şi a competenţei, pentru ca oamenii de bun simţ să-şi poată construi un trai aici în Româniai, fără să fie nevoiţi să plece şi pentru ca cei care au plecat să aibă motive să vină înapoi”, conform News.ro.

El a precizat că acest vot trebuie să pună capăt ideii că se votează de frică.

“Votul de astăzi cred că ar trebui să pună definitiv capăt ideii că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic şi să putem în sfârşit în turul doi să avem cu adevărat o dezbatere de idei legat de modul în care România ar trebui să evolueze în următorii ani”, a mai afirmat Cioloş.

El consideră că românii au înţeles după doi sau trei ani de stat în stradă că votul contează.

“Cred că oamenii au înţeles deja după doi, trei ani de stat în stradă, au înţeles că votul contează şi de la europarlamentare încoace se pare că partea asta de societate care doreşte o modernizare a României începe să se facă tot mai auzită şi se face auzită în mod eficient prin vot pentru că asta e modul cel mai de impact de a schimba lucrurile.

Cred că oamenii au înţeles (…) că se poate construi o Românie normală, a bunului simţi, dar că nu e suficient să trăim în normalitate, trebuie să evoluăm şi trebuie să construim noi lucrurile mai bine prin implicarea fiecăruia şi după cum spun, luni şi ani de zile de stat în stradă, iată avem doi ani de zile, 2019 şi 2020 cu alegeri care vor fi determinanţi pentru ceea ce se va întâmpla în România până în 2028-2030 şi oamenii ies la vot.

Cred că e o emulaţie şi o mobilizare, oamenii înţeleg că acum chiar cred că se pot schimba lucrurile”, a transmis Cioloş.

El a precizat că este normal ca în diaspora să nu mai fie cozi la secţiile de votare şi acest lucru trebuia să se întâmple de multă vreme.

“E un lucru firesc şi normal care trebuis să se întâmple de mai multă vreme. Dacă o parte din politicieni nu s-ar fi temut de românii din diaspora, lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla mai demult, dar s-au temut de ei, însă au văzut că faptul de a-i ţine departe de urne nu le rezolvă problema, pentru că ei găsesc că mijloacele totuşi să influenţeze votul chiar şi prin cei de acasă”, a mai declarat Cioloş.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!