ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Traian Basescu propune o dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni. Reactiile celor doi candidati

Ultima actualizare: 11-11-2014 06:45

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa stea mai departe de campania electorala, sustinand ca, daca vrea, Klaus Iohannis poate veni impreuna cu seful statului la cele patru dezbateri propuse de PSD.

Victor Ponta a fost intrebat, in timpul unei vizite facute in Kosovo, cum apreciaza propunerea sefului statului ca dezbaterea intre candidatii in alegerile prezidentiale Victor Ponta si Klaus Iohannis sa se desfasoare la Palatul Cotroceni.

"Nu apreciez faptul ca domnul presedinte Basescu continua sa se implice in campania electorala. Inteleg ca vrea sa il ajute pe domnul Iohannis, nu e nimic rau in asta, dar cred totusi ca atat timp cat e presedinte ar trebui sa stea mai departe de campania electorala. Intr-un fel insa lucrurile sau apele s-au despartit, noi vom merge mai departe sub formula USL, eu, presedinte, Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru, dansii sunt Klaus Iohannis, Traian Basescu si cei de la PDL si, pana la urma, oamenii pot pe 16 noiembrie sa stie ce doresc: doresc sa ramana ca si pana acum: Basescu, Iohannis, PDL sau doresc sa facem acea schimbare pe care USL a propus-o tot timpul. Deci, daca domnul Iohannis vrea sa vina impreuna cu domnul Basescu la dezbaterile pe care le avem luni, marti, miercuri, joi, e dreptul lor", a declarat Ponta.

Iohannis, despre o posibila dezbatere la Cotroceni: Vor decide echipele in negociere

Candidatul ACL la presedintie, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, la Sibiu, referitor la o posibila dezbatere intre el si Victor Ponta la Cotroceni, ca acest lucru il "vor decide echipele in negociere".

Klaus Iohannis a adaugat ca intalnirea trebuie sa aiba loc "oriunde este o platforma publica, independenta".

Klaus Iohannis a fost intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ce parere are despre propunerea sefului statului ca dezbaterea dintre cei doi candidati la Presedintie sa aiba loc la Cotroceni, transmite corespondentul Mediafax.

"Mi se pare ca o dezbatere poate sa fie oriunde este o platforma publica, independenta, accesibila celor doi candidati si intregii media. Orice se poate negocia daca sunt satisfacute aceste conditii. O sa rog echipa mea sa continue negocierile si sper ca nu se vor termina prin declaratii mincinoase dintr-o parte, nu din partea echipei mele", a spus Iohannis.

De asemenea, intrebat daca la Cotroceni este un loc potrivit pentru aceasta dezbatere, Iohannis a raspuns: "Asta vor decide echipele in negociere".

Presedintele Traian Basescu a propus, sambata, prin intermediul unui comunicat de presa, ca dezbaterea intre candidatii in alegerile prezidentiale Victor Ponta si Klaus Iohannis sa se desfasoare la Palatul Cotroceni.

Potrivit comunicatului, Basescu a luat nota despre faptul ca cei doi candidati si echipele lor de campanie "nu pot conveni asupra unui loc neutru", in care sa se desfasoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidatii pentru functia de presedinte al Romaniei.

Presedintele precizeaza ca este convins de faptul ca "dezbaterile sunt esentiale pentru democratie si pentru buna informare a electoratului, dar si de faptul ca dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidati".

Basescu propune ca locul de desfasurare a dezbaterii sa fie Sala Unirii sau Sala de Spectacole a Palatului Cotroceni si mentioneaza ca "moderatorul sau moderatorii dezbaterii/dezbaterilor vor fi conveniti de cei doi candidati".

In plus, Presedintia precizeaza ca" in perioada pregatitoare, dar si in timpul dezbaterii/dezbaterilor presedintele Romaniei, Traian Basescu nu se va afla in Palatul Cotroceni".

Administratia Prezidentiala anunta ca "preluarea de catre televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibra optica, in conditii tehnice excelente si egale pentru toate televiziunile nationale si locale care doresc".

“Mentionam ca in momentul de fata Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni si daca este nevoie se pot crea imediat facilitati suplimentare. Capacitatea celor doua sali permite participarea a cate 50 - 70 de sustinatori din partea fiecarui candidat”, se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit Presedintiei, disponibilitatea celor doua spatii (Sala Unirii si Sala de Spectacole) va fi asigurata in perioada 10 - 14 noiembrie 2014;

In plus, suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Romana de Televiziune (camere de luat vederi si operatori) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (semnal pentru televiziuni).

"Administratia Prezidentiala, Societatea Romana de Televiziune si Serviciul de Telecomunicatii Speciale garanteaza deplina neutralitate a organizarii administrative si a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidatilor, sustinatorilor acestora, televiziunilor si radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor", se mai afirma in comunicatul de presa.

Discutiile purtate in aceasta saptamana intre echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis pe tema organizarii unei dezbateri electorale intre cei doi candidati au esuat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO