Reacția AUR după ce UDMR a spus că ”nu era nevoie de așa ceva în Parlament”: ”UDMR nu își are locul în Parlamentul României”

07-12-2020 12:35


AUR a reacționat la declarația UDMR, care a spus că ”nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României”, transmițând că, de fapt, formațiunea maghiară ”nu își are locul” în legislativ.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a catalogat drept ”absurde” declarațiile lui Kelemen Hunor, ”care consideră că AUR nu are ce căuta în Parlament”, se arată copreședintele formațiunii, George Simion.

Vezi aici lista rezultatelor din toate judeţele, actualizate în timp real

 

 

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, transmite liderul AUR.

 

Kelemen Hunor: ”Vom vedea ce se va întâmpla mai departe”

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni la RFI că ”nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”, referindu-se la intrarea AUR în legislativ după alegerile de duminică.

”Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”, a spus Kelemen.

AUR a obținut 9% la alegerile parlamentare și a intrat astfel în Parlament, în timp ce UDMR a întrunit 5% din voturile alegătorilor, potrivit rezultatelor parțiale.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO