Scandalul din cauza alegerilor pentru Primăria Sectorului 1, mutat la SIIJ. Cine susţine că USR a fraudat alegerile

Ultima actualizare: 05-10-2020 19:42

Scandalul declanșat la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 s-a mutat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Luni au început audierile în dosarul deschis, după ce liderii PSD au susținut că s-ar fi comis ilegalități. Între timp, candidații Dan Tudorache și Clotilde Armand au aflat că rezultatul alegerilor nu se mai schimbă, ca atare Clotilde Armand devine oficial primarul Sectorului 1.

"Sigur au fost fraudate alegerile de USR". Declarațiile îi aparțin directoarei Pieței Mureș, cum se numește clădirea în care se află și Biroul Electoral Sector 1. Este una dintre persoanele audiate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, care a preluat dosarul. Printre cei vizați de anchetă, pentru că apar în imaginile făcute publice, este și președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, de meserie procuror.

Într-o filmare se vede cum un bărbat ia un sac dintr-o cameră și iese cu el, iar în alta, o persoană pune un sac pe un dulap.

Liderii PSD au susținut că alegerile au fost fraudate, însă acuzațiile au fost respinse cu explicații de reprezentanții USR.

Procurorii trebuie însă să lămurească ce s-a întâmplat acolo și dacă acele imagini pot reprezenta o tentativă de a falsifica documente. Dosarul deschis este in rem, adică se cercetează fapta, nu o persoană anume.

La audieri a fost chemat luni, tot în calitate de martor, și reprezentantul firmei care se ocupă de mentenanța camerelor de supraveghere din clădire. Bărbatul le-ar fi spus procurorilor că nu toate camerele au funcționat în acea noapte, dar că asta este o problemă veche de mai bine de un an, adică nu au funcționat nici la alegerile prezidențiale, nici la europarlamentare.

Biroul Electoral Central i-a comunicat luni lui Dan Tudorache, candidatul PSD, că nu vor fi noi alegeri, asta după ce în primă instanță, BEC a stabilit că voturile nu se vor renumăra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO