„Marele Premiu al Tractoarelor”. Cehii s-au întrecut cu vehicule construite în garajul de acasă

Ultima actualizare: 18-08-2020 19:36

Pasionații de viteză și de motoare puternice nu trebuie să aștepte cu nerăbdare cursele de Formula 1.

 

Într-un orășel din Cehia a fost organizată o cursă plină de adrenalină care i-a ținut cu sufletul la gură atât pe participanți, cât și pe spectatori: Marele Premiu al Tractoarelor.

 

Reuniți pentru prima dată pentru o asemenea competiție pe teritoriul Cehiei, șoferii au pregătit un spectacol grandios, și uneori periculos.

Din fericire, accidentările nu au fost prea grave. Cu toate acestea, cei aproape 1.000 de spectatori au trăit din plin evenimentul.

La start s-au înscris tot felul de vehicule construite în garajul de acasă, dar și tractoare agricole modificate, pentru un randament mai bun. Pe unii concurenți, caii putere i-au ajutat din plin, pe alții însă i-au abandonat în timpul cursei.

Cel mai vechi vehicul care a participat la cursă a fost fabricat în 1918.

Karel Kofranek, concurent: "Competiția este una grea, dar noi suntem prieteni. Dacă pe pistă nu ne lăsăm loc reciproc, la padocuri suntem prieteni."

Cursa s-a desfășurat pe câțiva kilometri, iar principalele obstacole au fost șanțurile cu noroi și apă.

Luboš Valach, concurent: "În timp ce conduceam prin apă, am aspirat o parte, iar acum motorul este deteriorat și uleiul curge."

Martin Vanousek, concurent: "Tractorul meu poate să meargă fără probleme prin apă adâncă, prin noroi, se descurcă bine în orice situație și atinge o viteză maximă de 90 km/h."

Cu asemenea performanțe, nu mai e de mirare că juriul i-a acordat acestui... pilot marele premiu al cursei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO