Zeci de primării au cumpărat servicii informatice de care nu ar fi beneficiat. Cum răspunde firma


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 09 Aprilie 2018 19:46
Categorie: Stiri actuale

Programul pentru aplicaţii bugetare SRL, firma acuzată de mai mulţi primari că i-ar fi înşelat, după ce s-au trezit cu facturi pentru servicii informatice de care nu ar fi beneficiat susţine că aplicaţia respectivă există şi este înregistrată la ORDA.

De asemenea, denumirea şi marca firmei respective sunt înregistrate şi la OSIM.

Mai multe primării din ţară sunt somate să plătească servicii informatice, după ce au încheiat acorduri cu o societate numită Programul pentru Aplicaţii Bugetare. Edilii care au semnat aceste acte spun că persoanele respective, care se prezentau ca angajaţi ai Guvernului, i-au pus să semneze nişte hârtii într-un singur exemplar, păstrat de ei.

În virtutatea acestor contracte, primarii au primit facturi pentru plata serviciilor informatice.

Programul pentru Aplicaţii Bugetare SRL susţine că...

"Aplicaţia informatică www.e-buget.eu, obiect a contractului încheiat cu Primăria Sânpetru, este certificată de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDĂ) fiind înscrisă în Registrul Naţional al Programelor pentru Calculator. (...) Denumirea şi marca Programul pentru Aplicaţii Bugetare sunt protejate conform legii, fiind înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM)."

Ioan Rusu, primarul comunei Sânpetru: "N-am vrut să plătesc.
Ne-a dat în instanţă. În fond am câştigat şi în tribunal... Tribunalul a avut o cu totul altă părere."

În alta localitate, în Bod, primarul spune că a moştenit de la predecesorul său facturi şi penalităţi, dar nu şi un cont pentru a accesa programul.

Sergiu Arsene, primarul comunei Bod: "Proiectul pentru sporirea capacităţii administrative, sistemul informatic integrat. Nu s-a furnizat user şi parola.”

În judeţul Braşov, ancheta este abia la început. Se fac verificări în două dosare penale.

Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov: "Se pare că au fost încheiate câteva acorduri cu o presupusă organizaţie care ar fi furnizat ceva servicii de administrare a bazelor de date, ulterior încheierii acestor contracte aceste servicii nu au mai fost furnizate, însă ele au fost facturate şi ulterior s-au solicitat sumele de bani respective de la primarii."

La numărul de telefon al societăţii Programul pentru Aplicaţii Bugetare nu răspunde nimeni, pentru a oferi explicaţii suplimentare.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Localităţile din România care ar putea avea Internet wireless gratuit cu bani de la UE
Zeci de oameni au protestat în fața unei primării din Iași din cauza drumurilor proaste
VIDEO PROTVPLUS.RO