Zeci de incendii în Prahova, din cauza "hărniciei" agricultorilor. Trenurile, în pericol


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 18:04
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 17:46
Categorie: Stiri actuale

Vremea bună îi îndeamnă pe oameni să-şi pregătească terenurile pentru lucrările agricole de primăvară şi mulţi fac greşeala să dea foc uscaturilor, fără nicio măsură de precauţie.

Doar în Prahova, în ultimele zile, s-au făcut scrum circa 250 de hectare de mirişte. Luni, pompierii au lichidat 11 asemenea incendii, iar în week-end alte 24.

Focul izbucnit la marginea localităţii Făget s-a apropiat ameninţător de calea ferată aflată în apropiere. Pompierii militari au intervenit de urgenţă şi au reuşit să stingă vâlvătaia fără ca circulatiatia feroviară pe ruta Ploieşti - Măneciu să fie afectată. A ars însă toată vegetaţia de pe două hectare de teren.

Pentru a nu pune în pericol gospodarii, depozite, păduri sau alte plantaţii, - pompierii recomandă ca arderea miriştilor să se facă în mod controlat, cu respectarea unor norme minime de siguranţă.

Fermierii sunt sfătuiţi să ţină cont de condiţiile meteo, să aleagă momentele în care nu bate vântul şi să parceleze miriştea prin fâşii arate. Zona de ardere trebuie să fie departe de cabluri electrice, de comunicaţie, stâlpi sau drumuri.

În caz contrar proprietarii terenurilor risca amenzi cuprinse între 1000 şi 2500 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Zeci de incendii în Prahova, din cauza "hărniciei" agricultorilor. Trenurile, în pericol
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO