„Axinte” de la Vacanța Mare, la DNA. A fost inculpat într-un dosar de șantaj

19-02-2020 17:16


DNA reia investigaţiile într-un dosar vechi de corupţie ce are ca protagonişti mai multe celebrităţi. Între ele şi „Axinte”, cunoscutul personaj de la Vacanţa Mare, pe care procurorii l-au inculpat pentru acuzaţia de complicitate la şantaj.

Actorul, pe numele lui real Florin Petrescu, a fost chemat miercuri la DNA.

Florin Petrescu: E un dosar vechi de o grămadă de ani în care se fac cercetări că. Am vrut să ajut pe cineva. A zis 'Ești prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru'. Și m-am dus la Dan și i-am zis să nu mai facă și el atâtea probleme că Secureanu (Florin Secureanu, directorul Spitalului Malaxa, n.r.)... 'Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul'. Și eu i-am pus în legătură.

Reporter: Cu cât a sponsorizat? Cu 5.000 de euro cum spuneau ei?

Florin Petrescu: Nu știu, ei au vorbit, au făcut facturi.

Actorul a făcut cunoştinţă azi cu noul său anchetator, al patrulea de până acum.

Florin Petrescu este doar unul dintre cei care trebuie să lămurească un caz petrecut în 2012, atunci când controversatul directorul al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, ar fi fost determinat să îşi cumpere liniştea pentru câteva mii de euro. Secureanu era vizat de o campanie de presă la OTV şi, în schimbul banilor, susţine el, campania ar fi încetat.

Axinte ar fi fost cel care a intermediat pacea cu Secureanu, motiv pentru care acum este acuzat de complicitate la şantaj. În 2016, procurorul de caz a decis să închidă dosarul din lipsă de probe, însă instanţa de judecată a apreciat că ancheta era de fapt incompletă şi a ordonat continuarea cercetărilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO