VIDEO. Un polițist american îi trage masca unui protestatar și îi pulverizează spray lacrimogen în ochi

Ultima actualizare: 31-05-2020 17:28
proteste
Reuters

Un nou videoclip postat pe rețelele de socializare arată momentele în care un ofițer din NYPD îi trage masca unui protestar pentru ca mai apoi să îi pulverize spray lacrimogen, scrie Daily Mail.

În videoclip se aude cum protestarul spune că este „membru al familiei”, ținându-și mâinile în sus, moment în care ofițerul de poliție face un gest greu de explicat. Omul este stropit cu spray cu piper și se îndepărtează clar afectat.

„Sunt dezgustat și dezamăgit să-l văd pe unul dintre membrii familiei mele un tânăr negru cu mâinile sus protestând pașnic și pe ofițerul NYPD care îl atacă fără motiv”, a scris cel care a postat videoclipul pe Twitter.

 

În Statele Unite iau amploare protestele declanșate de moartea unui bărbat de culoare, în urma brutalității poliției.

În zeci de oraşe au loc proteste violente şi ciocniri ale manifestanţilor cu forţele de ordine. Protestatarii au incendiat maşini şi clădiri, în timp ce poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi au efectuat sute de arestări.

Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un protestatar, au murit până acum în incidente.

În zeci de orașe din Statele Unite, străzile s-au umplut de mii de protestatari care cer dreptate pentru George Floyd, bărbatul mort după ce a fost brutalizat de polițiști în Minneapolis.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO