Victor Rebengiuc si Raed Arafat au primit, la Castelul Peles, distinctia Nihil Sine Deo

Ultima actualizare: 03-03-2013 04:54

Ceremonie emotionanta la Castelul Peles. Mai multe personalitati ale societatii romanesti au fost decorate, joi, de Principesa Margareta.

Actorul Victor Rebengiuc si Raed Arafat, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, se numara printre cei care au primit distinctiile Casei Regale.

Nihil Sine Deo este cea mai inalta distrinctie pe care Casa Regala o poate acorda. Doar 200 de personalitati in viata, cetateni romani si straini, pot primi aceasta decoratie. Este o medalie din bronz cu chipul regelui Carol I, avand inscrisptionat dictonul lation "Nimic fara Dumnezeu". Acesta este de fapt si moto-ul casei regale.

Alte 12 personalitati au fost decorate cu Ordinul Coroanei Romane in grad de Cavaler. Printre acestea muzicieni, inalti prelati si chiar angajati ai Casei Regale.

Dupa 67 de ani, aceasta ceremonie se tine din nou la Castelul Peles. In anul 2009, o ceremonie similara s-a desfasurat la Palatul Elisabeta.

Regele Mihai nu a putut fi prezent. A fost cu onoare reprezentat de Principesa Margareta, care a inmanat distinctiile. A fost asistata de Printul Radu si Principele Nicolae.

Ceremonia a fost urmata de un coctail si un concert extraordinar al corului Casei Regale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO