Victor Ponta: Israelul este interesat de proiectul laserului de la Magurele, cel mai mare din Europa


Ultimul update: Vineri 27 Iunie 2014 07:10
Data publicarii: Marti 24 Iunie 2014 16:34
Categorie: Stiri actuale
Victor Ponta

Israelul este interesat de proiectul laserului de la Magurele, cel mai mare din Europa, si va colabora cu Romania la nivel de experti si cercetatori.

Guvernul roman si cel de la Tel Aviv au semnat un acord, in sedinta comuna, pe care au avut-o in Israel. In plus, premierii Victor Ponta si Benjamin Netanyahu au convenit ca muncitorii romani sa primeasca mai usor vize.

La revenirea dupa o vizita in Israel, alaturi de mai multi membri ai cabinetului sau, Victor Ponta a tinut sa treaca in revista acordurile parafate.

"S-au semnat 14 acorduri de colaborare. Cele mai importante sunt cele referitoare la piata muncii. Imediat dupa intrarea in vigoare, 1.000 de muncitori in constructii vor putea semna contracte avantajoase. De asemenea, avem acorduri pe cercetare, educatie cultura. Dincolo de aceste lucruri, relatiile noastre bilaterale cu statul Israel se pastreaza si se concretizeaza si pe relatii economice", si-a inceput Victor Ponta discursul.

Intrebat de presa in legatura cu demisia ministrului Transporturilor, Dan Sova, dar si cu privire la cine va ocupa locul ministrului demisionar, premierul a declarat:

"Pe domnul Ioan Rus il voi propune ministru al Transporturilor. Eu am fost multumit de activitatea domnului Sova la Ministerul Transporturilor, dar el a vrut sa se implice in campanie. Dupa luna noiembrie, se poate intoarce in cabinet", a spus Ponta.

"Doua lucruri il recomanda pe Ioan Rus: experienta profesionala si politica, iar Transilvania si Ardealul trebuie sa primeasca un semnal din partea ministrului ca toate proiectele incepute vor fi duse la bun sfarsit. Este vicepresedinte PSD si, daca nu ma insel, este chiar domeniul domniei sale de competente", a completat prim-ministrul.

Viitorul ministru al Transporturilor a indeplinit mai multe functii in administratia locala din Cluj, de la prefect pana la presedinte al Consiliului Judetean.

In perioada 2000-2004, Ioan Rus a fost ministru de Interne in guvernul Adrian Nastase.

El a fost ministru de Interne in primul guvern Ponta, instalat in mai 2012, demisionand insa la scurt timp, in august 2012, dupa inceperea suspendarii presedintelui Traian Basescu, din cauza problemelor legate de listele electorale.


 

Sursa: Pro TV

Tags: victor ponta,

VIDEO PROTVPLUS.RO