Victor Becali, eliberat condiţionat. ”A fost o perioadă grea. Fotbalul nu mă mai interesează”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Tribunalul Ilfov a decis definitiv joi eliberarea condiţionată din închisoare a fostului impresar Victor Becali, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Victor Becali a părăsit Penitenciarul Jilava, joi seară, după ora 22.30, şi a fost aşteptat de o maşină pentru a-l duce acasă.

”A fost o perioadă grea. (...) Eu am făcut peste 95 la sută din pedeapsă, dar probabil că trebuie să facă cineva puşcărie, dacă toţi bărbaţii ţării acesteia fug de justiţie. Fac eu, face Borcea, nu e o problemă”, a declarat Becali, conform news.ro.

Acesta a apreciat că ”orice ţi se întâmplă în viaţă este o experienţă de viaţă, dar nu e prea plăcut” şi, vorbind despre condiţiile din penitenciar, a spus că sunt aceleaşi şi pentru gardieni.

”Să ştiţi că şi pentru gardieni condiţiile sunt la fel. Am ajuns aici, ne judecem crucea, ne facem pedeapsa”, a mai spus fostul impresar de fotbal.

Întrebat ce va face în continuare şi dacă mai are gânduri referitoare la fotbal, Becali a precizat: ”Fotbalul nu mă mai interesează”.

Victor Becali a spus, răspunzând unor întrebări, că timpul va demonstra care a fost adevărul în Dosarul ”Transferurilor”.

În plus, a afirmat că aşteaptă şi decizia în cel de-al doilea dosar, dar chiar şi aşa va îndeplini condiţiile eliberării condiţionate.

Tribunalul Ilfov a respins contestaţia DNA şi a menţinut decizia de eliberare pronunţată pe 21 noiembrie 2017 de Judecătoria Sectorului 4, conform Agerpres.

Victor Becali a fost condamnat în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Victor Becali mai are o condamnare de cinci ani şi opt luni închisoare în dosarul mituirii fostei judecătoare Geanina Terceanu, însă decizia în acest caz nu este definitivă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO