Prăpăd în Hunedoara. O vijelie a lăsat fără acoperișuri mai multe clădiri

Ultima actualizare: 13-11-2019 13:46

După zile care au părut mai degrabă de vară, vremea se schimbă brusc și toamna începe în forță. Este în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic pentru zonele montane din țară, în timp ce în alte regiuni temperaturile au ajuns și la 20 de grade.

Sunt probleme însă și în ariile joase. La Hunedoara, vântul a făcut deja ravagii marți noapte.

Şapte blocuri au rămas fără acoperişuri şi cinci autoturisme au fost avariate, din cauza vântului puternic care a suflat în noaptea de marţi spre miercuri, în municipiul Hunedoara, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

De asemenea, din cauza copacilor doborâţi de vânt, drumul care face legătura între localităţile Peştiş şi Almaş a fost blocat, pompierii militari reuşind să restabilească circulaţia miercuri dimineaţa, transmite Agerpres.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

Bucăţi de tablă au fost luate de vânt şi purtate până în zona spaţiilor verzi, blocurile rămânând fără o parte din acoperişuri.

În două zone ale municipiului Hunedoara, resturile de acoperişuri şi ramurile de copaci rupte vânt s-au prăbuşit peste maşini, fiind avariate câte trei, respectiv, două autoturisme.

Pompierii militari din Hunedoara şi Deva au intervenit pe timpul nopţii şi acţionează miercuri pentru îndepărtarea efectelor vântului puternic, înlăturând crengile rupte şi bucăţile de tablă. La faţa locului au fost deplasate două autospeciale de capacitate medie şi una folosită la descarcerarea grea pentru a ajuta la degajarea resturile duse de vânt.

Judeţul Hunedoara se află sub avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, cu viteză la rafală de 120-140 km/h în zona de munte, la peste 1.800 de metri altitudine, până la ora 12,00.

Este în vigoare și un cod galben pentru zonele joase din Vest, Moldova, Sibiu, Argeș, Teleorman și Dâmbovița.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO