Un roman va fi seful transportului public din Abu Dhabi. Proiectul de 1,5 miliarde de dolari de care va raspunde

Dată publicare: 01-04-2017 15:49
Dată actualizare: 04-04-2017 06:48


istvan csuzi

 Un roman va prelua sefia transportului public din Abu Dhabi. Este vorba de directorul Societatii de Transport in comun din Oradea, care a ocupat aceasta functie timp de 8 ani.

 Istvan Csuzi a impresionat prin felul in care a modernizat transportul in comun din Oradea: statii cu afisaj electronic pentru durata de asteptare, dar si plata electronica sau prin SMS a biletelor. Astfel ca a fost ofertat de arabi sa preia sefia transportului public.

"Intamplarea face ca am fost vicepresedintele Organizatie Mondiale a Transportatorilor Publici, din 2013 si ,fara modestie, spun ca sunt cunoscut in toata lumea, asa ca am primit o oferta pe care un om normal nu o poate refuza”, a anuntat Csuzi Istvan.

Concret, Csuzi va fi director general al companiei City Transport, care coordoneaza transportul public din Abu Dhabi (2,7 milioane locuitori), zona metropolitana a acestuia si din orasul Al-Ain, informeaza ebihoreanul.ro. City Transport este parte a Emirates National Group, societatea responsabila pentru transportul aerian, maritim si terestru de marfa si de persoane din Abu Dhabi.

Fostul director general al City Transport este Jose Costa, din Portugalia, care s-a retras insa. Intre provocarile care ii vor reveni lui Csuzi se numara introducerea unui sistem de tramvaie in Abu Dhabi si optimizarea transportului public cu autobuze, compania avand un parc de 600 de autobuze, dar intarzieri destul de mari si din cauza infrastructurii.

"La ei banii nu sunt o problema. Eu cu domnul primar ne certam pe cat poate fi investit in linia de tramvai, 10 sau 12 milioane de euro. Proiectul lor de introducere a tramvaiului are un buget de 1,5 miliarde de dolari", a spus Csuzi.

Sursa: Bihoreanul


VIDEO PROTVPLUS.RO