Profesor de la Jean Monnet, acuzat de o eleva minora ca a violat-o

Dată publicare: 04-11-2011 14:32
Dată actualizare: 07-10-2012 12:54


Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", retinut pentru viol, si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat, au declarat, vineri, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la alta scoala la "Jean Monnet" de un an.

El si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat, potrivit surselor citate.

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" acuzat ca ar fi violat-o pe una dintre elevele sale, in timp ce se aflau in excursie la Predeal, a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Profesorul a fost retinut pentru 24 de ore pentru relatii sexuale cu un minor, a declarat Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala cercetat pentru viol a fost dat afara din scoala.

"Am fost informat aseara (joi seara, n.r.) in legatura cu acest caz, am cerut intrunirea de urgenta a Consiliului de Administratie al scolii si o analiza amanuntita privind modul in care a fost organizata excursia", a declarat, vineri, inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a spus ca profesorul de sport "nu mai este de vineri in scoala", precizand ca vrea sa stie exact cate cadre didactice au participat la aceasta excursie si daca a fost asigurata securitatea elevilor.

Cristian Alexandrescu a mai spus ca in cazul in care analiza facuta la Liceul "Jean Monnet" nu va fi concludenta, va desemna o comisie de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti care sa analizeze imprejurarile in care s-au produs faptele reclamate de familia elevei si modul in care a fost organizata excursia.

Abuzul s-ar fi petrecut in noaptea de Halloween, intr-o pensiune de la munte, unde elevii si dascalii lor erau in excursie. Fata, care nu a implinit inca 18 ani, a depus plangere la Sectia 1 Politie, joi aseara. Vineri, anchetatoriil-au ridicat pe suspect pentru audieri.

Elevii unei clase din liceul Jean Monnet au vrut sa petreaca de Halloween la munte. Au fost insotiti de profesorii lor, printre care si cel de sport. Acolo, intr-o camera a unei pensiuni din Predeal, eleva ar fi fost agresata sexual de cel care ar fi trebuit sa o protejeze si sa contribuie la educatia ei.

Nu se stie de ce, insa fata, care nu a implinit 18 ani, a asteptat patru zile pana sa depuna plangerea la Politie. In cele din urma a mers la Sectia 1 din Capitala, pe raza careia se afla scoala la care invata.

Reclamatia a fost facuta joi seara. Vineri, politistii au mers la liceu, pentru a strange date despre profesorul de sport. Acesta a ajuns la Jean Monnet prin transfer, acum un an de zile.

"A fost anuntat ca nu mai e profesor. Incep doua anchete: a noastra, in paralel cu cea penala", a declarat Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoartului Scolar Bucuresti.

Eleva a fost trimisa de politisti la Instititul de Medicina Legala, care poate da un verdict in ceea ce priveste un posibil viol. Insa, pentru ca a trecut destul de mult timp de la presupusul atac, este greu de crezut ca specialistii mai au cum sa recolteze probe.

Iata ce scrie profesorul acuzat de viol, D.O.V, in varsta de 27 de ani, pe Facebook: "Cand eram mici, cu totii visam sa avem unele lucruri care vor fi doar ale noastre. Acum ca am crescut si ne dam seama ca visele sunt doar vise, iar cand si cel mai evident lucru in aparenta doar al nostru trebuie impartit, realizam ca visele sunt doar niste copilarii ce doar induc sublimul perspectivei de-a fi in umbra prezentului ce suntem".

Tags: profesor, viol, eleva,


VIDEO PROTVPLUS.RO