Un pilot a scăpat cu viață după un atac al talibanilor. Unde s-a ascuns în camera de hotel


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 15:39
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 13:53
Categorie: Stiri Diverse
pilot

Pilotul grec Vasileios Vasileiou a scăpat cu viață pentru că s-a ascuns sub un pat. Bărbatul era cazat la un hotel cunoscut, când talibanii au atac clădirea și au omorât cel puțin 40 de persoane.

În seara atacului, bărbatul a luat cina mai devreme decât de obicei alături de pilotul Michael Poulikakos, apoi s-a retras în camera sa, relatează BBC.

La scurt timp, însă, pilotul a auzit o explozie puternică, iar când s-a uitat de la balcon, în fața hotelului, a văzut mai mulți oameni morți. Pilotul a reacționat într-un mod mai puțin așteptat.

"Ok, Vasileios, trebuie să faci ceva pentru a supraviețui", și-a spus în acel moment pilotul.

"Am lăsat ușa balconului deschisă, dar am încuiat ușa camerei pe care am blocat-o cu salteaua de pe pat. Erau două paturi în camera mea. Apoi am luat mai multe prosoape și cearșafuri pentru a face o funie, pe care să o folosesc pentru a putea coborî pe geam. Însă, nu știam câți atacatori sunt și ideea de a sări de la etajul cinci nu era foarte bună. Mi-am zis că trebuie să stau în cameră și să încerc să mă protejez. Nu știu de ce, dar în acea situație eram neașteptat de calm. Atunci m-am decis să mă ascund sub pat", a mai povestit acesta.

În acest fel, bărbatul și-a salvat viața, iar atacatorii au crezut că el sărise pe geam, așa cum plănuiese prima data. De asemenea, și colegul său, Michael Poulikakos, și-a salvat viața.

"După ce toată răfuială s-a încheiat, salvatorii au sunat acasă la familia mea și le-au spus că nu m-au găsit. Imaginați-vă cât de fericiți au fost când, după trei sau patru ore, i-am sunat eu și le-am zis că sunt ok", a mai povestit bărbatul. 

Pilotul a declarat că este o persoană foarte veselă, însă din acea zi se bucură și mai mult de tot ce îl înconjoară și se simte foarte recunoscător pentru că a scăpat cu viață din acel atac.

"După acel atac am realizat că viața este extrem de frumoasă și de atunci, credeți-mă, trăiesc fiecare moment la intensitate maximă", a spus el.

Sursa: BBC

Soldatul SAS, care s-a luptat cu teroriștii, e în pericol. Ce se va întâmpla cu el
Atentat la Academia de Poliție din Bogota. Sunt 21 de morți și 68 de răniți
Atentat la Academia de Poliție din Bogota. Sunt 21 de morți și 68 de răniți
VIDEO PROTVPLUS.RO