Un fermier a fost amendat de Garda de Mediu după ce a plantat 40.000 de copaci

Ultima actualizare: 05-11-2019 12:16
Felix Multescu
Liber în Teleorman

Un fermier din Teleorman, care a plantat pe proprietatea sa o pădure cu 40.000 de copaci, pentru a îmbunătăți calitatea mediului, a primit o amendă usturătoare de la Garda de Mediu.

Bărbatul a fost amendat de inspectori cu 3.000 de lei pentru că nu ar fi raportat la Primăria din Răsmirești data erbicidării și că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, scrie Liber în Teleorman.

Fermierul îi acuză pe inspectorii Gărzii de Mediu că l-au amendat pe nedrept, deoarece toate deșeurile, îngrășămintele și utilajele sunt depozitate în spații adecvate, conform legii.

“Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu.

Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică”, a declarat fermierul pentru Liber în Teleorman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO