Un camion incarcat cu 21 de tuburi cu oxigen s-a rasturnat in apropierea platformei Oltchim

03-09-2012 09:49

camion

Un camion incarcat cu 21 de tuburi cu oxigen s-a rasturnat, luni dimineata, la intrarea pe pasarela din apropierea platformei Oltchim din Ramnicu Valcea, iar zona a fost izolata de pompieri pentru a preveni pericolul unei explozii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea, plutonier Octavian Fulger, in urma accidentului nu au fost inregistrate victime.

Primele date ale politistilor arata ca soferul camionului a pierdut controlul volanului intr-o curba la dreapta din cauza vitezei, a intrat pe contrasens si s-a rasturnat.

"Zona a fost izolata pe o lungime de aproximativ 800 de metri, restrictionandu-se traficul pietonilor si al masinilor. Practic, la intrarea pe pasarela care face legatura cu platforma chimica Oltchim, camionul a intrat pe contrasens si, in balans fiind, intr-o curba la dreapta, s-a rasturnat. Era incarcat cu 21 de tuburi pline cu oxigen. Nu a existat incendiu, soferul are doar cateva zgarieturi si este speriat, dar a existat pericolul unei explozii. A urmat o operatiune de incarcare a tuburilor intr-un alt camion, timp in care circulatia in zona a pietonilor si masinilor a fost oprita", a declarat plutonier Octavian Fulger.

Cele 21 de tuburi cu oxigen au fost incarcate intr-un alt camion, iar traficul rutier spre platforma Oltchim, blocat in urma accidentului, a fost reluat dupa cateva zeci de minute.

Sursa: Mediafax

Tags: oltchim, valcea,


VIDEO PROTVPLUS.RO