Ultima imagine cu avionul prabusit in Muntii Sureanu, inainte de tragedie. Marturiile fotografului

Dată publicare: 17-06-2011 18:05
Dată actualizare: 27-10-2012 00:52


"Pilotul parea vesel si ne-a facut cu mana", povesteste cu emotie in glas cel care a facut fotografiile cu avionul de agrement care s-a prabusit in muntii Sureanu.

Anchetatorii ar putea adauga aceste imagini pretioase la dosarul pe care il intocmesc in incercarea de a deslusi mai repede cauzele accidentului.

"Am vazut ca vine un avion si nu era asa mare lucru, dar eu am ca pasiune fotografia si autnci mi-am luat repede aparatul si am facut poze", spune Andrei Ropan.

Fotografiile, trei la numar, surprind aeronava in clipa in care trece peste blocul in care locuieste Andrei Ropan. Dupa cum povesteste chiar el, zborul parea sa descurga fara probleme iar pilotul era relaxat.

"Vazandu-ma ca fac poze a inceput sa mai faca o roata peste blocul meu ca sa pot sa il mai pozez, ne-a facut cu mana si noi i-am facut lui. Va dati seama ca nu trece in fiecare zi un avion peste orasul nostru", a mai povestit Andrei.

Pilotul venea, dupa cum spune fotograful amator, dinspre Alba Iulia si se afla in a doua parte a drumului conform traseului anuntat de el initial.

Avionul decolase de la Saulesti, langa Deva si avea ca destinatie aerodormul de la Balomir, undeva in apropiere de Sebes. Pe drumul de intoarcere, pilotul a pastrat coordonatele pana la un punct dupa care deviat spre Baru Mare, judetul Hunedoara.

Acelasi martor aduce in discutie un alt aspect important pentru ancheta, conditiile meteo.

"Ca bunul samaritean m-am ingrijorat ca avionul mergea spre furtuna si m-am gandit ca daca s-o intampla ceva", isi aminteste Andrei.

N-a trecut o ora si aeronava disparea definitiv de pe radarele locale.

Anchetatorii au inceput imediat investigatiile. Cu toate ca au trecut cinci zile de la tragedie, acestia sunt inca pe munte, printre ramasite. Sinuciderea incepe sa fie pusa sub semnul intrebarii dar un verdict poate fi dat abia dupa ce sunt analizate toate probele strinse din muntii Sureanu.

Citeste si:

A luat trei vieti, dar a daruit alte trei la schimb. Organele politistului asasin au salvat 3 oameni

Crima pentru banii de asigurare, planuita in detaliu in fostul birou al Elodiei

Frica de propria voce. 5 fobii ciudate care iti transforma viata intr-un cosmar

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO