Ucigașul polițistului din Timiș riscă pedeapsa pe viață. Unde se ascundea când a fost prins


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 09:38
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 07:58
Categorie: Stiri actuale

Procurorii vor cere pedeapsa cu închisoare pe viață pentru Ionel Marcel Lepă, individul care a împușcat mortal un polițist, în Timiș, şi a rănit un altul.

În același timp, continuă ancheta declanșată la IPJ Timiș, după ce șeful Poliției Române, a criticat intervenția iniţială de capturare a infractorului, soldată cu moartea agentului. 

Incidentul a determinat și sindicatele din poliție să ceară demisia ministrului de interne, Carmen Dan.

Ionel Marcel Lepă a fost capturat într-o casă din localitatea Remetea Mare, aflată la 7 kilometri de locul în care l-a ucis pe poliţist. Proprietarul locuinţei, un cunoscut de-al fugarului, a fost cel care a anunţat poliţia că se ascunde acolo. A sunat la 112 după ce înainte, spun surse din anchetă, fusese audiat de investigatori şi ştia că are imobilul supravegheat.

Proprietarul casei: „L-am găsit pe suspect la mine în locuinţă, în casă.”
Reporter: „Ţi-ar fi zis că ar fi omorât ...sau ceva?”
Proprietar: „Nu, nu, am aflat de pe internet.”
Reporter: „Te-ai trezit cu el aici?”
Proprietar: „Da, m-am trezit cu el aici, după o zi de anchetă."

Trupele speciale l-au găsit pe Lepă ascuns sub o masă. Avea pistolul la brâu şi mai multe gloanţe într-o borsetă. Putea oricând să facă alte victime, aşa că poliţiştii au acţionat prudent când l-au capturat.

Chestor general Ioan Buda, inspector general al Poliției Române: Nu a opus rezistenţă! Avea şi pistolul, avea şi cartuşe ."

Pistolul cu care se presupune că Lepă l-a ucis pe poliţist şi l-a rănit pe colegul lui este de calibrul 7,65 milimetri. Anchetatorii bănuiesc că l-a cumpărat de pe piaţa neagră din Serbia.

Suspectul, cu un cazier care se întinde pe 6 pagini, ar fi fost implicat şi în traficul cu diverse mărfuri din această ţară.

În confruntarea cu poliţiştii când a reuşit să scape, Lepă a fost rănit de gloanţe în umăr şi un cot. Din această cauză, el a fost dus cu o ambulanţă la spitalul din Timişoara.

Ovidiu Burlacu, medic chirurg: „Rănile provocate de cele două proiectile au fost în corpul pacientului, nu au afectat vase nerv. Urmează să se facă probabil o expertiză balistică."

Ion Marcel Lepă urmează să fie audiat după ce va fi externat din spital. Procurorii au anunţat deja că vor cere pentru el pedeapsa maximă - închisoare pe viaţă, pentru un şir lung de acuzaţii.

Diana Gîtan, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș: „Ultraj în formă omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflate în concurs real şi recidiva post-condamnatorie.”

Poliţiştii trebuie să refacă acum traseul lui Lepă, în cele 40 de ore cât a stat ascuns şi să verifice dacă cineva l-a ajutat în acest timp.

În paralel, se investighează felul în care s-a acţionat acum două zile - când agentul şef principal Cristian Amăriei a fost împuşcat mortal. Şeful Poliţiei Române a declarat că intervenţia a fost greşit organizată. Pe de altă parte, sindicatele din poliţie i-au cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, pentru că nu a reuşit să rezolve problema lipsei de pesonal şi a dotării deficitare.

Bogdan Toader, reprezentant Sindicatul Europol: „Pe foaie avem şi veste antiglonţ şi anti-înjunghiere şi armamanet, dar ele nu se regăsesc în activitatea poliţiştilor."

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: „Există una sau două, dar ar trebui să o iei prin tragere la sort. Să ştii că te împuşcă mâine şi să o iei tu. Este o bătaie de joc, ceva grotesc."

Poliţistul împuşcat mortal în Timiş avea 43 de ani, era tatăl a doi copii şi se pregătea să iasă la pensie peste doi ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Ucigașul polițistului din Timiș riscă pedeapsa pe viață. Unde se ascundea când a fost prins
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO