Turistul irlandez care a intrat prin efracție în Casa Poporului, cercetat în libertate. Era băut și drogat. Ce pedeapsă riscă

Ultima actualizare: 28-12-2021 19:42

După o noapte petrecută în arestul Poliției și câteva ore de audieri, procurorii au decis ca irlandezul turmentat, care a confundat Casa Poporului cu hotelul, să fie cercetat în stare de libertate.

El nu doar că era băut când a intrat în Palatul Parlamentului, dar se afla și sub influența unor substanțe interzise.

Irlandezul este în prezent liber, fără nicio restricție, așa încât se poate întoarce liniștit acasă, în Marea Britanie, acolo unde, spun surse oficiale apropiate de anchetă, patronează o companie de taxi la care este asociat și un român, românul pe care irlandezul l-a vizitat în urmă cu doar două zile, alegându-se după aceea cu acest episod de pomină.

Suspectul a reușit să se apropie de camera cu armament păzită de SPP. Este încăperea în care forțele de ordine care păzesc parlamentul își lasă armele, după ce ies din schimb.

Irlandezul ar fi consumat, pe lângă băuturi alcoolice, și droguri. Imediat după ce a fost reținut a fost testat cu DrugTestul și a ieșit pozitiv la consumul de cocaină.

Marți a ajuns la interogatoriu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și după câteva ore de declarații făcute în prezența unui avocat, dar și a unui traducător autorizat, anchetatorii au decis că irlandezul nu prezintă pericol public, așa încât l-au lăsat în libertate, fără să-i impună nici cea mai mică măsură preventivă.

Este foarte posibil ca procesul să se desfășoare în absența sa, asta în condițiile în care avocații nu îl vor convinge să rămână în țară pentru a răspunde la acuzațiile de distrugere și violarea sediului profesional. Pedeapsa prevăzută în acest caz este de maxim 3 ani.

Camera Deputaților se va constitui parte civilă în acest proces de distrugere, pretinzând ca la finalul procesului, dacă va fi condamnat, irlandezul să le plătească celor care administrează Palatul Parlamentului contravaloarea ferestrei sparte.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO