Turiștii se plâng de condițiile proaste de cazare de la baza de tratament a Arhiepiscopiei Tomisiului

Ultima actualizare: 28-09-2021 17:48

 Două anchete au fost declanşate în urma mai multor plângeri venite de la turiştii cazaţi la baza de tratament a Arhiepiscopiei Tomisiului din staţiunea Costineşti.

Oamenii susţin că angajaţii bazei de tratament nu respectă măsurile de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului, dar şi că nu au avut parte de condiţiile de cazare promise în oferte. În timp ce plângerile au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că a declanşat propria anchetă internă.

Baza de tratament funcţionează chiar lângă mănăstirea Sfântă Elena de la Mare din Costineşti. Ambele instituţii sunt în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Iată ce povesteşte o româncă din Luxemburg care a venit special în România pentru tratamentele de aici:

Loredana Cartis: ”Condiţiile de cazare şi masa sunt sub orice critică. Lipsa de igienă nu se schimbă proasoapele, nu se curăță camerele, nu se schimbă lenjeria. Dacă ai nevoie de hârtie igienică de cele mai multe ori nu este, ai nevoie să te descurci, vezi tu cum. E un focar de infecţie acest loc. De măşti nu se ţine cont, clienţii ţin cont de măşti. Personalul nu ţine cont de măşti”.

Şi turiştii care sunt în acest moment în baza de tratament au nemulţumiri.

Reporter: Vi se schimbă cearşafurile?

Turist: „Deci în 16 zile mi le-au schimbat o dată. Când am solicitat".

Eva Galle, turistă: "Sub orice critică. Un miros din baie, deci nu puteai să vii să ţii deschisă uşa de la baie pentru că venea mirosul insuportabil, de la canalizare mă gândesc. Meniul sub orice critică. În al doilea rând prosoapele, lenjeria de pat lipseau cu desăvârşire. Eu am plătit pentru 6 zile – în total vreo 2600 de lei şi ceva, de cuplu".

Administratorul bazei de tratament este, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, chiar preotul Cătălin Moroșan. În faţa camerei, acesta a uitat însă cine este şi ce răspundere are:

În schimb, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va declanşa o anchetă imediat după ce a aflat de plângerile turiştilor.

Eugen Tănăsescu, Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: "Deocamdată, noi am dispus o anchetă disciplinară internă şi în măsura în care se demosntrează, că sunt abateri disciplinare luăm măsurile legale, în vigoare. Se merge cu sancţiune, se poate afecta şi salariul, depinde. Personalul medical ştie, are încredere că trebuie să poarte mască, e instituţie oarecum sanitară, mai mult balneară, sunt nişte reguli clare în domeniul ăsta, deci cine a încălcat regulă, o să suporte nişte consecinţe".

În acest moment, au fost depuse plângeri şi la Direcţia de Sănătate Publică din Constanța.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!