Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei. Gheorghe Cojanu a fost revocat din funcţie

Ultima actualizare: 23-10-2020 14:13

S-au făcut schimbări în fruntea Capitalei, aflată în plin scenariu roșu din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Fost comisar de poliție și consilier al ministrului de Interne, Traian Berbeceanu, a fost numit Prefect al Bucureștiului.

Hotărârea Guvernului, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial, arată că Berbeceanu va ocupa „temporar” această funcție publică.

 

Premierul Orban, despre Berbeceanu: ”E un om corect, cinstit, ferm, care acţionează în baza legii” 

 

„Cariera pe care a avut-o până astăzi, faptul că e un om corect, cinstit, ferm, care acţionează în baza legii şi prefectul trebuie să fie cel care asigură respectarea legii. E un om integru, care are capacitatea de a conduce toate forţele de ordine, care are capacitatea de a gestiona situaţiile de criză. Ca atare cred că Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, întrebat de jurnaliști ce îl recomandă pe Traian Berbeceanu pentru funcţia de prefect al Capitalei. 

Toate condiţiile legale au fost respectate pentru numirea lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei şi asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale acestuia nu există dubii în spaţiul public, a spus șii şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale domnului Traian Berbeceanu nu cred că există dubii în spaţiul public. În ceea ce priveşte chestiunile procedurale, pentru numirea domniei sale în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti au fost respectate toate condiţiile legale", a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu faptul că Traian Berbeceanu a fost numit, iniţial, într-o funcţie la grupul PNL din Camera Deputaţilor pentru a putea fi desemnat, ulterior, în funcţia de prefect. 

Înlocuirea vine după ce președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban s-au arătat nemulțumiți de felul în care Gheorghe Cojanu, cel care a deținut până acum fotoliul, a gestionat Capitala în pandemie.

Totuși, fostul prefect nu rămâne pe dinafară. Va fi inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Executivului.

Prefectul este cel care conduce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență - care ia măsuri în privința prevenirii răspândirii coronavirusului la nivelul Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO