Tragedie după ce un adolescent a murit înecat în piscină la Târgu Mureș


Ultimul update: Miercuri 28 August 2019 09:40
Data publicarii: Miercuri 28 August 2019 07:34
Categorie: Stiri actuale

Tragedie într-un complex de agrement din Târgu Mureş. Un adolescent de 15 ani a murit după ce s-a înecat în piscină.

Martorii spun că acesta a intrat în bazin, iar la un moment dat a dispărut în apă. Prietenii au cheamat de urgenţă ajutoare în speranţa că băiatul va putea fi salvat, dar a pierit câteva ore mai târziu.

Incidentul s-a petrecut la un bazin de înot din Târgu Mureş. Adolescentul în vârstă de 15 ani venise să înoate împreună cu câţiva prieteni. La un moment dat, însă, băiatul a dispărut în apă. Un coleg a încercat să îl scoată la suprafaţă, însă nu a reuşit. Speriaţi, copiii au strigat imediat după ajutor.

Bărbat: “Strigă cineva acolo că se îneacă. Acolo apa are aproape doi metri."

Bărbat: “Dacă nu ştii să înoţi, poate să fie şi de 1,20. Mulţi copii care nu ştiu să înoate stau la margine, se joacă se împing."

Un medic aflat în complex i-a acordat primul ajutor până la sosirea medicilor de la SMURD. Tânărul a fost transportat ulterior la spital, însă după câteva ore a decedat.

Bărbat: “Ce am auzit de la copii ăştia, că l-au găsit în apă. L-au scos afară şi atât. L-a resuscitat aici un băiat până a venit smurdul."

Femeie: “Am auzit doar că se spunea că uite îl resuscitează pe băiat. Cei care nu ştie să înoate nu prea intră în acel bazin."

Liana Zaharia, medic UPU: “Un copil în vârstă de 15 ani, în stop cardiorespirator prin înec, resuscitat, într-o stare gravă. Instabil respirator şi hemodinamic."

Complexul de sport şi agrement Mureșul este administrat de Primăria din Târgu Mureş.

Cosmin Blaga, purtător de cuvânt Primăria Târgu Mureş: “Avem punct de prim ajutor la complexul de agrement şi sport, avem şi salvamari. S-a intervenit imediat ce lumea a început să se agite. Am înţeles că a stat câteva minute în apă "

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

11 ștranduri din București găsite cu probleme. Doar unul a fost închis
Ștrandul Moghioroş, închis după ce 7 copii au ajuns la spital.
Panică la un ștrand din Capitală. Mai multe persoane au ajuns la spital
VIDEO PROTVPLUS.RO