Tot mai mulți români comandă preparate de Revelion. Instrucțiuni video direct de la bucătar

Ultima actualizare: 30-12-2020 09:36

Petrecem în casă în acest an de Revelion, dar la masă mulți români se vor simți ca la restaurant. Curg comenzile cu livrare la domiciliu în toată țara.

Clienții primesc filmări direct de la bucătari cu explicații despre cum să aranjeze preparatele în farfurie. Sau pachete cu ingrediente și rețete pentru cei care vor să gătească.

Iar când vine vorba de băutură, șampaniile și spumantele ating vânzări nemaîntâlnite.

În noaptea de Revelion, puteți încerca un meniu de degustare la care se potrivesc băuturi fără alcool, cum ar fi bulionul cu anason.

În meniu, găsim conopidă friptă la jar sau răcituri cu țelină și prune afumate. Preparatele sunt pregătite doar să fie așezate în farfurie. Primiti, în detaliu, indicații video chiar de la chef-ul restaurantului.

Meniul este unul care împletește elemente din bucătăria moleculară și care cu siguranță va aduce ceea ce înseamnă finediningul acasă la dvs".

Pentru cei care vor să împartă gusturi tradiționale de la producătorii locali, trei restaurante și-au unit bucătăriile și trimit acasă meniuri gândite pentru patru persoane. Ne-a atras atenția cozonacul cu ingredientele la vedere.

Am zis că nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion ouăle umplute făcute în casă sau friptură la tavă dintr-o pulpă de porc coaptă încet, îndelung, la cuptor alături de care avem cartofi copți în untură de rață".

Un alt restaurant livrează direct acasă meniurile de Revelion. La cerere, angajații pun masa și aranjează decorul.

Chef Foa: ”Odată cu mâncarea livrăm și decor și design. Adică nu doar ducem niște platouri pe care sunt așezați creveți, frigărui sau somon afumat în casă, aducem și decor ca să recreăm atmosfera de Revelion. În cazul în care e nevoie avem și ospătari și barman, adică oferim servicii complete".

Din Franța sau Elveția, vin direct pe masa din sufragerie brânzeturile pentru fondue. Se topesc în recipiente speciale puse de la dispoziție de un magazin de specialitate din București. Cumperi doar brânzeturile.

Pentru desert, îți poți face propriul tort. Un atelier de cofetărie îți trimite acasă un pachet care conține blatul de bezea, fructe proaspete, smântână pentru cremă și instrucțiunile de preparare.

Teodora Paraschiv, reprezentant atelier de cofetărie: ”Durează maxim 10-15 minute".

 

Afaceri mai mici cu 65% în 2020 pentru restaurante

 

Cei care vor cocktailuri în noaptea de Revelion, pot comanda acasă ingredientele. Primesc și rețeta după care trebuie să se ghideze. Vânzări duble față de Revelionul de anul trecut s-au înregistrat la șampanie și vin spumant.

Dacă vorbim despre un prosecco atunci vorbim de un 40-50 de lei la raft. Șampaniile corecte, preț de magazine, pornesc undeva de la trei sute și ceva de lei și prețul este infinit".

Livrările pentru noaptea de Revelion înseamnă o gură de oxigen pentru restaurantele din România, care anul acesta înregistrează, în medie, o cifră de afaceri mai mică cu 65 % față de anul trecut.

Chiar dacă peste 75 % dintre ele au început, în 2020, să facă livrări la domiciliu. În prezent, o treime dintre restaurante sunt închise, definitiv sau temporar.

Iar specialiștii estimează că următoarele 6 luni vor fi decisive pentru acest domeniu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO