Tibi Ușeriu surprinde cu o nouă cursă. A luat startul la Ultramaratonul Everestului


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 29 Mai 2018 17:25
Categorie: Stiri actuale

După ce a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Polul Nord, Tibi Useriu surprinde cu o nouă cursa. A luat startul la Ultramaratonul Everestului, în munţii Himalaya.

Este vorba despre o competiţie extremă, nu din cauza lungimii de doar 60 de km, ci din cauza altitudinii neobişnuite de peste 5356 m şi a aerului rarefiat.

Condiţia fizică şi puterea de concentrare a fiecărui concurent trebuie să fie excepţionale. Chiar dacă Tibi nu a trecut printre primii linia de sosire, însăşi participarea la această competiţie este remarcabilă.

"Mă aşteaptă o nouă provocare. Cred că orice alergător îşi doreşte să facă o cursă la peste 5000 de metri, eu am ales Ultramaratonul Everestului".

După ce a reuşit 3 ani la rând să câştige cea mai grea competie, Ultramaratonul 6633 de la Polul Nord, Tibi Useriu a nu s-a mulţumit cu atât şi a plecat să cucerească în sprint un traseu dificil din Munţii Himalaya.

Marti dimineaţă, la ora 03:00 a României, sportivul a luat startul alături de alţi 21 de concurenţi. Obişnuit cu distanţele lungi de peste 600 de km, Tibi că trebuit să parcurgă de această dată doar 60 de km, însă la altitudini neobişnuite.

Tibi Useriu: "Suntem pe la 5300 şi aici e altă lume, vai de capul meu. Avalanşe sunt din 20 în 20 de minute, sunt avalanşe mici şi avalanşe mari".

Startul s-a dat la o altitudine de 5356 de metri altitudine, iar traseul este plin de suişuri şi coborâşuri. Cursa este cu atât mai grea cu cât aerul este rarefiat. Nu e de mirare, aşadar, ca 12 concurenţi sunt nepalezi, obişnuiţi cu aceste condiţii extreme.

Tibi Useriu: "Eşti în reluare, eu am impresia că alergi, dar ard tot, efectiv nu ai aer, nu ai aer pentru nimic, e foarte, foarte greu. Traseul în sine, nu poţi să îl compari cu nimic. "

Tibi a plecat în Himalaya în urmă cu 3 săptămâni, special pentru a se aclimatiza treptat. Acasă, familia este extrem de emoţionată!

Eftinia Moisan, mama lui Tibi: "Sânge să îi dea din picioare şi nu se lăsă, să-I ajute Dumnezeu să meargă. E foarte greu şi acolo a zis că e un pic de zăpadă şi e altitudinea mare".

Maratonistul Tibi Useriu reprezintă de această dată o asociaţie care sprijină bolnavii de epilepsie.

Tibi Ușeriu, întâmpinat ca un campion la Cluj. ”Trecutul mi-a format psihicul pe care-l am acum”
Tibi Ușeriu, primele declarații după victoria de la ultramaraton. ”Mult mai grea decât ce a fost înainte”
VIDEO PROTVPLUS.RO