Jumatate de tara este sub troiene. Zeci de mii de persoane au ramas fara curent, caldura si apa. LISTA judetelor afectate

×
Codul embed a fost copiat

Este iarna in toata regula, in jumatate de tara. Dupa 30 de ore de ninsori viscolite, chiar si cu 80 de kilometri pe ora, romanii din sudul si sud estul tarii s-au trezit sub troiene.

Oribil este ca zeci de mii de persoane nu au de sambata seara energie electrica, tremura de frig in case si, in anumite cazuri, nu au nici apa potabila. Avarii au aparut inclusiv in Bucuresti. E rau de tot si pe sosele. Autostrada catre mare a fost inchisa la fel si 16 drumuri importante. Masuri similare s-au luat si pe calea ferata inspre Constanta.

In disperare de cauza, acolo unde nu au ajuns ambulantele din cauza vijeliei, au fost trimise senilatele. Doi batrani si o femeie gravida au fost transportati astfel, la spital.

Ambulantele au avut drum anevoios si in judetul Buzau. Aici 6 drumuri nationale si 13 judetene au fost inchise. Viscolul a adus pe carosabil zapada in blocuri de nestrapuns, iar vizibilitatea a fost aproape de zero.

Citește și
batran 101 ani
Batranul de 101 ani care a devenit vedeta pe internet dupa ce a fost filmat cum curata zapada din fata casei sale
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Cei care au pornit la drum cu masina au regretat amarnic. In judetul Buzau, vantul sufla cu zeci de kilometri pe ora si troieneste pe mai multe sosele zapada. Circulatia pe acest tronson de drum a blocata de politisti. Nimeni nu mai are voie sa circule pe aici. Si utilajele de drumuri au o misiune imposibila pentru ca in urma lor, zapada se aseaza la loc.

Pentru unii soferi, codul portocaliu de viscol a fost doar o vorba in vant. E si cazul acestui sofer care a parasit DN 2A, in judetul Ialomita si s-a aventura pe alt drum, ajuns pe calea ferata, chiar daca e o masina de teren, a ramas suspendat. A abandonat-o si s-a adapostit. In momentul in care primul plug de deszapezire a trecut pe aici, a luat in plin masina.

In judetul Constanta, mai multe sectoare de drum national si judetean au fost inchise circulatiei.

Vremea rea a creat mari probleme la reteaua electrica in zeci de localitati. In unele sate din judetele Constanta si Dambovita oamenii au ramas si fara apa potabila. Cele mai mari probleme sunt insa in Arges unde 17 mii de abonati stau de 12 ore fara curent din cauza copacilor cazuti pe cabluri.

Situatia in tara la ora 18:30:

- Braila: 9 localitati fara curent electric
- Mehedinti: 13 localitati fara curent electric
- Arges: 22 de localitati fara curent, copaci cazuti
- Municipiul Giurgiu: viscol, copaci cazuti, case fara curent
Dambovita: 24 de localitati fara curent
- Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita: 77 de localitati fara curent
- Giurgiu si Ilfov: 23 de localitati fara energie electrica
- Constanta: 36 de localitati fara curent
- Prahova: copaci cazuti peste o casa
- Tulcea: 11 localitati fara energie eletrica
- Olt: masini avariate de copacii cazuti
- Prahova: Peste 9.000 de oameni nu au curent
- Pitesti: copaci cazuti peste masini
- Olt: 9 localitati fara energie electrica
- Buzau: 4500 de persoane, fara curent

Vezi si situatia din Capitala

Braila, ora 18:30 Noua localitati din judetul Braila sunt in continuare fara curent electric, dupa cum a informat, duminica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, lt.col. Stefan Stoian.

Sunt fara energie electrica localitatile Tataru, Rosiori, Plopi, Surdila Greci, Agaua, Ciocile, Perisoru, Victoria, Perisoru si Stoienesti, iar echipe ale Electrica lucreaza pentru remedierea situatiei.

Mehedinti, ora 19:00 Zapada si viscolul au cauzat, duminica seara, avarii partiale sau totale in retelele de medie tensiune din 13 localitati din judetul Mehedinti.

 

Purtatorul de cuvant al CEZ Distributie a declarat ca echipele de interventie se afla in zonele afectate si actioneaza pentru racordarea la sistemul de furnizare a energiei electrice a abonatilor casnici din orasul Strehaia si satele Baia Noua, Svinita, Eibenthal, tiganasi, Jiana, Ilovat, Comanda, Jirov, Pluta, Fauroaia, Buicesti si Grozesti.

 

Arges, ora 13:35: Alimentarea cu energie electrica este intrerupta in continuare, duminica, in 22 de localitati din judetul Arges, dupa ce dimineata erau 32 de localitati afectate din cauza zapezii abundente cazute in cursul noptii.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, peste 17.000 de consumatori sunt afectati, iar echipele societatii furnizoare se afla pe teren si intervin pentru remedierea avariilor.

Tot din cauza ninsorii abundente, mai multi copaci au cazut peste autovehicule parcate in municipiul Pitesti si in alte localitati . Conform datelor ISU Arges, la Pitesti un prim incident s-a produs in timpul noptii pe strada Banatului, iar in cursul diminetii mai multe autoturisme parcate pe strazile Craiovei, Prundu, Bibescu Voda si Eremia Grigorescu au fost avariate.

La nivelul intregului judet, pompierii au intervenit pentru indepartarea a 15 copaci cazuti peste autoturisme.
 

Giurgiu, ora 13:30: Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat duminica, pentru AGERPRES, ca in municipiu activitatea de deszapezire a fost ingreunata de viscol, iar 60 de consumatori casnici au ramas fara energie electrica.

"In acest moment, in municipiul Giurgiu, se actioneaza pe strazile de urgenta intai, respectiv intrarile si iesirile din oras si de la institutiile publice care trebuie sa intervina in situatii de urgenta. Interventia a fost ingreunata pentru ca azi-noapte a viscolit si nu am putut interveni deoarece zapada era pusa la loc in spatele utilajelor cu lame. Acum, activitatea a fost reluata si, de maine, speram sa intervenim si pe strazile de urgenta a doua astfel incat sa fie curatate de zapada si toate iesirile dintre blocuri si spre scoli sau gradinite", a declarat Barbu.

Primarul municipiului spune ca, dupa actiunea de indepartare a zapezii de pe carosabil, se va trece la 'actiunea de ridicare a zapezii'.

"Ne e teama de ger, pentru ca zapada stransa acum de pe carosabil se va pietrifica si, de aceea, de maine vrem sa ridicam zapada indepartata in prima faza de pe carosabil si sa o transportam cu tractoare cu remorci mari astfel incat, pana marti, 50 la suta din zapada stransa de pe strazi sa fie evacuata. Nu vreau sa creada cetatenii ca zapada ne-a prins nepregatiti, dar nu am putut interveni pe viscol. Avem si copaci cazuti pe carosabil, in special salcii, si 60 de consumatori casnici, in special de la case, fara energie electrica in acest moment', a mai spus Nicolae Barbu.

El a completat ca municipalitatea a actionat si pentru identificarea oamenilor strazii si a celor fara posibilitati si cu risc de a ingheta in case. "Le-am propus, prin echipajele de politie locala, sa mearga pana trece vremea rea in Centrul de Primire in Regim de Urgenta', a mai spus primarul municipiului Giurgiu. Centrul are o capacitate de 25 de locuri, iar, potrivit sursei citate, 'inainte de caderea zapezii erau in centru doua persoane, iar acum sunt 12 persoane care primesc ingrijire avand asigurata hrana si incalzirea'.


Dambovita, ora 12:40: Prefectura Dambovita informeaza ca in judet sunt duminica 24 de localitati fara curent electric, iar Electrica intervine cu 12 echipaje pentru remedierea defectiunilor.

''Avand in vedere atentionarea meteorologica - Cod galben valabila pentru judetul Dambovita, SDEE Targoviste ne informeaza ca la ora 10,00 situatia instalatiilor electrice afectate de vremea nefavorabila este urmatoarea: localitati nealimentate: 24. Acestea sunt: Manesti, Ungureni, Voinesti, Rancaciov, Picior de Munte, Lucieni, Viisoara, Dumbrava, Persinari, Raciu, Sperieteni, Gura Sutii, Gura Ocnitei, Ocnita, Ochiuri, Gorgota, Catunu, Sotanga, Mogosani, Dragodana, Burduca, Meri, Cuparu, Cojocaru'', se arata intr-un comunicat al Prefecturii Dambovita.

Numarul de abonati afectati este de 8.240.

Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, ora 16:30

Numarul localitailor din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita cu probleme in alimentarea cu energie electrica din cauza vremii nefavorabile ajunsese, la ora 15,00, la 77, conform unui comunicat al Enel Distributie Dobrogea.

Giurgiu si Ilfov, ora 17:00: Un numar de 23 de localitati din judetele Giurgiu cu Ilfov se confrunta cu probleme in alimentarea cu energie electrica, din cauza unor avarii provocate de vremea nefavorabila.

In Bucuresti erau o serie de deranjamente punctuale pe joasa tensiune pentru remedierea carora se intervine. in jurul orei 14,15 a existat o intrerupere mai extinsa in partea de nord a Capitalei (linia de inalta tensiune Crangasi - Pajura), dar care a fost remediata prin manevre in telecontrol pana in ora 14,38.

In judetul Ilfov, la ora 16,00, erau partial 6 linii de medie tensiune afectate, precum si 40 de posturi de transformare, fiind nealimentate cu energie electrica un numar de 4 localitati (Copaceni, Jilava, Chitila), iar in judetul Giurgiu existau 7 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total si 14 partial, precum si 239 posturi de transformare, fiind afectate 19 de localitati (Gradistea, Gostinari, Falastoaca, Comana, Prundu, Stanesti, Paslari, Toporu, Tomulesti, Oinacu, Draganesti, Balanu, Ghizdaru, Greaca, Zboiu, Hotarele, Heresti, Milosesti, Gorneni).

"Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, stâlpi rupti, zapada depusa pe elemente de retea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate), se mentioneaza in comunicat

Constanta, ora 16:30 In judetul Constanta erau nealimentate total 23 linii electrice aeriene de medie tensiune, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 252 posturi de transformare, fiind afectate 36 localitati (Harsova partial, Ciobanu partial, Garliciu, Baneasa partial, Potarnichea, Canlia, Cerchezu, Almalau, Ostrov, Bugeac, Lipnita, Coslugea, Mircea Voda, Zenovia, Azizia, Saligny, Castelu, Nisipari, Nazarcea partial, M. Kogalniceanu partial, Miorita, Basarabi , Poarta Alba, Topalu, Tichilesti, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntasi, Tariverde, Fantanele, Sinoe, Istria, Mihai Viteazul partial).

Prahova: Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova intervin, duminica, pentru degajarea mai multor copaci care au cedat sub greutatea zapezii si au cazut peste cablurile electrice ale unui liceu din Ploiesti, peste o casa si pe carosabil.

Purtatorul de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat pentru AGERPRES ca echipele de interventie s-au deplasat la Aricestii Rahtivani, unde un copac a cazut peste o casa, in urma incidentului nefiind inregistrate victime, ci pagube materiale.

De asemenea, pompierii lucreaza pentru degajarea unui pom care a cazut peste liniile electrice ale Liceului 1 Mai din municipiul Ploiesti.

Interventii similare au loc si in alte zone ale municipiului Ploiesti, dar si pe DN 1, la Gorgota, pentru indepartarea de pe carosabil a unor copaci. In cursul noptii, echipajele au intervenit in municipiul Ploiesti, pentru indepartarea a patru copaci cazuti pe autoturisme, informeaza un comunicat al ISU Prahova.

Tulcea, ora 16:30: In judetul Tulcea erau nealimentate total 8 linii electrice aeriene de medie tensiune, 2 linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 56 posturi de transformare, fiind afectate 11 localitati (Sambata, Slava Rusa, Mircea Voda, Cerna, Turcoaia, Horea, Closca, Caprioara, Traian, Dorobantu partial), iar in judetul Calarasi erau nealimentate total 20 linii electrice aeriene de medie tensiune, 14 linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 474 de posturi de transformare, fiind afectate 19 localitati (Sohatu, Budesti, Frumusani, Coconi, Curcani, Lupsanu, Razvani, Cuza Voda, Sarulesti, Belciugatele, Dragalina, Radu Negru, Ciocanesti, Dorobantu, Radovanu, Bosneagu, Gradistea, Jegalia, Borcea).

Olt: Pompierii au intervenit duminica dimineata la Caracal si Slatina pentru degajarea unor crengi de copaci cazute pe masini din cauza ninsorii. Doua automobile parcate pe strazi din Caracal si una pe o strada din Slatina au fost avariate din cauza copacilor cazuti duminica dimineata.

Prahova: Peste 9.000 de consumatori din mai multe localitati ale judetului Prahova sunt nealimentati, duminica dimineata, cu energie electrica din cauza zapezii care a rupt liniile electrice, dar si din cauza copacilor care au cedat sub greutatea zapezii, cazand peste conductori.

Purtatorul de cuvant al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat, pentru AGERPRES, ca opt localitati sunt complet nealimentate, iar alte cinci sunt partial afectate de aceasta situatie.

In total, 9.131 de consumatori nu beneficiaza de curent electric in urma problemelor cauzate de caderile masive de zapada. Potrivit sursei citate, 13 echipe de interventie se afla pe teren pentru remedierea defectiunilor.

Arges: In municipiul Pitesti, mai multi copaci au cazut peste autovehicule parcate. Conform datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, un prim incident s-a produs in timpul noptii pe strada Banatului, iar in cursul diminetii mai multe autoturisme parcate pe strazile Craiovei, Prundu, Bibescu Voda si Eremia Grigorescu au fost avariate.

Olt: Alimentarea cu energie electrica este intrerupta duminica dimineata la consumatori din noua localitati din judetul Olt din cauza avariilor produse la retelele de distributie de zapada abundenta cazuta incepand de sambata seara, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Alin Basasteanu. Localitatile in care sunt consumatori fara energie electrica sunt: Corabia, Brebeni, Poboru, Morunglav, Bobicesti, Barasti, Schitu-Greci, Gura Padinii si Orlea.

"Se lucreaza la remedierea avariilor la retelele de energie electrica. Localitatile mentionate sunt partial alimentate cu energie electrica, mai precis sunt si zone unde consumatorii sunt alimentati. Echipele distribuitorului de energie electrica sunt in teren, lucreaza la remedierea avariilor. Ni s-a explicat faptul ca ar mai putea aparea probleme astazi din cauza ca a nins mult si zapada s-a depus in strat mare pe cabluri", a spus Alin Basasteanu. Judetul Olt se afla sub avertizare cod galben de ninsoare si viscol de sambata seara si pana duminica seara.

Buzau: Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Vasile Prahoveanu, 4.656 de abonati din localitatile Sageata, Robeasca, Pietroasele, Breaza, Podgoria (partial) au ramas fara electricitate.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
HARTA drumurilor nationale impracticabile din cauza viscolului. Aproape 100 de persoane au ramas blocate in masini
HARTA drumurilor nationale impracticabile din cauza viscolului. Aproape 100 de persoane au ramas blocate in masini

Pe aici nu se trece! Anuntul este valabil pentru Autostrada A2, dar si 18 drumuri nationale devenite impracticabile din cauza viscolului puternic. Nici pe A3 nu se circula teribil, desi se fac eforturi pentru ca soseaua de viteza sa ramana deschisa.

Batranul de 101 ani care a devenit vedeta pe internet dupa ce a fost filmat cum curata zapada din fata casei sale
Batranul de 101 ani care a devenit vedeta pe internet dupa ce a fost filmat cum curata zapada din fata casei sale

Are 101 ani, dar arata, se simte si munceste ca la 50. Vorbim despre un batran din Statele Unite, care a devenit cunoscut pe internet dupa ce a aparut intr-o inregistrare in care se vede cum curata zapada din fata casei sale.

Orasul din Rusia ingropat de ninsori. S-a depus peste un metru de zapada in doar cateva ore. FOTO
Orasul din Rusia ingropat de ninsori. S-a depus peste un metru de zapada in doar cateva ore. FOTO

Ciclonul Daniella care a lovit orasul Petrozavodsk din nord vestul Rusiei a adus un strat de zapada si de 1,5 m in mai putin de 24 de ore.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.