Stateau in inchisoare, dar castigau o gramada de bani. Ce suma au obtinut 5 detinuti in doar 6 luni prin "metoda Accidentul"

×
Codul embed a fost copiat

200.000 de lei este castigul realizat in numai o jumatate de an de 5 detinuti si rudele lor prin "metoda Accidentul".

Ca sa puna capat acestor inselatorii, procurorii din Prahova au antrenat peste 100 de politisti si jandarmi intr-o actiune de amploare desfasurata miercuri dimineata, concomitent in 7 judete ale tarii. S-au facut 20 de perchezitii - inclusiv in celulele unor suspecti - din penitenciarele Galati, Iasi si Dambovita.

Astfel, anchetatorii din Prahova au anihilat o grupare specializata in "metoda Accidentul" care a fazut zeci de victime in ultima jumatate de an. Din grupare faceau parte cinci detinuti dar si rudele lor din Dambovita, Braila, Galati, Iasi, Constanta, Calarasi si Prahova.

Suspectii sunau oameni simpli si ii anuntau ca trebuie sa dea bani ca sa isi scape rudele implicate in accidente rutiere. Miercuri, la prima ora, procurorii din Ploiesti au facut 20 de descinderi si au dus la audieri 16 persoane. Anchetatorii spun ca, in mai putin de o jumatate de an, suspectii au reusit sa obtina de la victime peste 200.000 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Dupa metoda
Dupa metoda "Accidentul" apare si metoda "Fiscul". O frauda de 1 milion de dolari din SUA a ajuns si in SMS-urile romanilor

Mai nou, anuntul, printr-un mesaj pe telefonul mobil, ca au datorii la Fisc si vor fi executati silit este primit de titulari, care, speriati, dau banii unor necunoscuti.

Doi escroci au fost pacaliti chiar de batrana pe care voiau sa o insele prin
Doi escroci au fost pacaliti chiar de batrana pe care voiau sa o insele prin "Metoda accidentul"

Doi escroci prin telefon au fost prinsi de Politie dupa ce i-a pacalit potentiala lor victima, o batrana in varsta de 81 de ani

CAMERA ASCUNSA. Metoda
CAMERA ASCUNSA. Metoda "accidentul" a ajuns si in Spania sau Italia. Povestile prin care romanii fura de la alti romani

Metoda "accidentul" a fost preluata si de romanii certati cu legea care au ajuns in Spania, Italia, Germania sau Marea Britanie.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.