Ce a declarat Sile Camataru la iesirea pe poarta Penitenciarului Jilava. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Tribunalul Bucuresti a fost de acord ca Sile sa paraseasca inchisoarea mai devreme, pentru buna purtare. Paradoxal, in timp ce a plecat din celula, procurorii au deschis o ancheta impotriva lui, pentru ca si-ar fi coordonat din penitenciar activitatile.

"Am iesit din inchisoare cu ganduri bune. Vreau sa merg la doctor...", acestea au fost primele cuvinte in libertate ale lui Sile Camataru.

Vasile Balint, zis Sile Camataru, paraseste Penitenciarul Jilava dupa 10 ani de inchisoare. A fost gasit vinovat intr-un caz de crima organizata si condamnat la 13 ani. Este finalul unui dosar complex cu zeci de invinuiti si victime. Interlopul a incercat in mai multe randuri sa obtina eliberarea conditionata insa a fost respins.

L-a asteptat la iesire, fiul sau Mario Balint. A venit si fratele sau, Nutu Camataru, cel care in urma cu un an si jumatate, iesea din aceeasi inchisoare dupa ce executase 6 ani de puscarie. Atunci, in cinstea eliberarii lui, rudele au dat drumul unui stol de porumbei. Nutu a plecat calare pe un armasar negru.

Acum, Sile Camataru a parasit penitenciarul la bordul unei limuzine si n-a fost deloc vorbaret.

Citește și
Fratii Camataru (Sile si Nutu)
Fiul lui Sile Camataru si doi "locotenenti" au fost retinuti de procurori
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Inselatoria anului. Shakira putea fi victima vrajitoarelor care au pacalit-o pe Oana Zavoranu

Eliberarea lui conditionata vine la scurt timp dupa ce pe internet a fost postat o manea inchinata interlopului, o manea cu un mesaj amenintator.

Sile Camataru face obiectul unei anchete declansate de politistii bucuresteni, in care este suspectat ca si-ar fi coordonat activitatile criminale din inchisoare. Perchezitia facuta in celula lui acum o saptamina nu a dus insa la descoperirea unor telefoane mobile sau cartele. Anchetatorii i-au ridicat totusi pe Mario Balint si alte 9 persoane pentru cercetari. Cu totii sunt cercetati in libertate penru proxenetism si camatarie.

Am vrut sa imi iau o masina si nu am primit credit si un prieten m-a dus la un camatar am luat 10.000 si urma sa ii dau 15 intr-o luna. Nu am facut rost de bani si mi-au cerut apoi 30 si tot asa ...au zis ca daca nu le dau banii pot pati orice... 

"L-am gasit cu vata la ochi, era sange..." Parintii politistului batut de Danezu, reclama spitalul

Este povestea unui tanar care ar fi apelat la apropiatii lui Sile Camataru. Cand n-a mai putut sa plateasca, ar fi fost amenintat cu moartea. Politistii au aflat ca astfel de imprumuturi ar fi fost date cu aprobarea lui Sile Camataru. Liderul clanului este inchis, dar tinea legatura cu oamenii sau prin telefon, chiar daca aceste aparate sunt interzise dupa gratii.

Cele 9 perchezitii au fost facute la casa lui Sile Camataru dar si la presupusi apropiati.

Printre cele noua persoane aduse la audieri s-a numarat si Nuredin Beynur, un alt interlop, care ar fi avut o parte din incasarile camatarilor.

Sile Camataru a fost condamnat pentru mai multe infractiuni cu violenta la 13 ani de inchisoare, din care a ispasit aproape 10. In urma cu doua saptamani, i-a fost respinsa o cerere de eliberare conditionata. 

In videoclipul filmat special pentru Sile Camataru apar mai multi membrii ai familiei sale, printre care sotia si cei doi fii, Mario si Mihai Balint.

Cei trei au fost si ei retinuti zilele trecute, fiind acuzati de politisti ca il ajuta pe Sile sa conduca din penitenciar o retea de prostitutie, proxenetism si camatarie.

Dar nici unul dintre ei nu a ramas in arest preventiv. Tatal lor, Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost condamnat pentru mai multe infractiuni cu violenta la 13 ani de inchisoare, din care a ispasit aproape 10. In urma cu doua saptamini, i-a fost respinsa o cerere de eliberare conditionata. In tot acest timp insa notorietatea lui nu a scazut.

Cu astfel de clipuri se delecteaza din penitenciar atat Sile Camataru cat si alti detinuti, care, desi nu au voie sa detina telefoane, ei au asemenea aparate si cu acces la internet.

De altfel cantecul inchinat lui Sile a fost postat de un interlop din Arad pe pagina lui de facebook, chiar din Penitenciarul Rahova, unde este detinut. Pe langa piesa "Mai vorbim in libertate" detinutul Vivi Fizidean a postat de pe telefonul sau si poze cu el facute chiar in puscarie, in care isi arata mandru muschii.

Desi detinutii nu au voie sa detina telefoane mobile dupa gratii, multi au asemenea aparate si sunt activi pe site-urile de socializare, dovada ca eforturile autoritatilor de a stapani acest fenomen in penitenciare nu sunt suficiente.

Istoricul condamnarilor lui Sile Camataru

In aprilie 2008, fratii Vasile si Ion Balint (Sile si Nutu Camataru), mama acestora, precum si alte rude ale acestora au fost condamnati pentru sechestrare de persoane, inselaciune si proxenetism. Nutu Camataru a fost condamnat definitiv, la inceputul lunii martie 2009, la doi ani si jumatate de inchisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la inselaciunea lui Shaul Peleg, intr-un caz amplu de crima organizata privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, santaj, inselaciune, camatarie, recuperari de bani, incasari de taxe de protectie.

Sile Camataru a fost condamnat de instanta suprema la 13 ani de detentie. In 28 mai 2010, Ion Balint a parasit inchisoarea. In 3 mai 2004, Sile Camataru a fost arestat pentru mai multe tilharii, sechestrare de persoane si asociere cu alti indivizi pentru comitere de infractiuni. Potrivit procurorilor, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Camataru - impreuna cu Silviu Dudita, zis Fluturica, Florin Grigore, zis Bulgaru, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga, toti facind parte dintr-un grup organizat - l-au deposedat pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei si o geanta de piele de culoare maro cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Tupeul incredibil al lui Sile Camataru. Isi ameninta din inchisoare rivalii, prin manele. VIDEO
Tupeul incredibil al lui Sile Camataru. Isi ameninta din inchisoare rivalii, prin manele. VIDEO

"Nu scapati asa usor. Va arat eu, praduitorilor!" Acest mesaj este transmis de Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, celor care au incercat sa castige suprematia in lumea interlopa din Capitala, profitand de faptul ca el este dupa gratii.

Fiul lui Sile Camataru si doi
Fiul lui Sile Camataru si doi "locotenenti" au fost retinuti de procurori

Politistii au descins, marti, in zona de sud a Bucurestiului, la locuintele a noua locotenenti ai lui Vasile Balint, zis Sile Camatarul. Acestia sunt cautati pentru infractiuni legate de camatarie si proxenetism.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.