Sile Camataru a fost extradat din Germania si incarcerat in arestul Politiei Capitalei

×
Codul embed a fost copiat

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, condamnat la 13 ani de inchisoare pentru proxenetism, camatarie si trafic de persoane, a fost adus in tara, de la Dusseldorf, fiind incarcerat, in noapea de luni spre marti, in arestul Politiei Capitalei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan, a declarat ca Vasile Balint, in varsta de 44 de ani, a fost adus de la Dusseldorf, Germania, de o escorta a Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din IGPR.

Vasile Balint a fost incarcerat, in noaptea de luni spre marti, in arestul Politiei Capitalei, urmand sa fie transportat intr-un penitenciar de maxima siguranta pentru a-si ispasi pedeapsa, a precizat Seucan.

Pe numele lui Vasile Balint, Tribunalul Bucuresti a emis, in 12 mai, un mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru initiere sau constituire a unui grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni si indemnul ori inlesnirea practicarii prostitutiei sau tragerea de foloase de pe urma prostitutiei, fiind condamnat la 13 ani de inchisoare.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, fiind introdus in Sistemul de Informatii Schengen, a precizat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Citește și
Nutu Camataru
Nutu Camataru a fost eliberat: "Mai sunt cateva cazari in arest, all inclusive"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Ca urmare a colaborarii cu autoritatile din Germania, persoana in cauza a fost oprita, la data de 13.05.2012, la cateva ore de la semnalarea in S.I.S., in timpul unui control in trafic, pe o autostrada din Germania, pe ruta Passau - Frakfurt, aceasta aflandu-se intr-un autoturism, inscris in Germania, impreuna cu alte trei persoane", se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

In 11 mai, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Iona Balint, de rude si de apropiati, pentru fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane

Politistii nu l-au gasit la domiciliu pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel ca Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala, fiind prins in Germania, de politistii locali.

Fratii Ion si Vasile Balint au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, in 11 mai.

Ion Balint, cunoscut drept Nutu Camataru, condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, s-a predat in 14 mai, la arestul Politiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsa de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat in 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatate de detentie.

Alaturi de cei doi, in acest dosar au mai fost judecati Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
VIDEO.
VIDEO."Acum vorbesc eu", documentar despre Nutu Camataru. Interlopul, filmat non-stop o luna de zile

Celebrul interlop Nutu Camataru a devenit personaj de documentar, dupa ce un regizor italian, Giacomo Franciosa, a ramas uimit de interesul romanilor pentru Nutu.

Nutu Camataru a fost eliberat:
Nutu Camataru a fost eliberat: "Mai sunt cateva cazari in arest, all inclusive"

Dupa 31 de zile, in spatele gratiilor, Nutu Camataru a parasit in joi diimineata penitenciarul Jilava.

Nutu Camataru s-a predat:
Nutu Camataru s-a predat: "Guvernul apeleaza la noi cand are nevoie de infractori de serviciu"

Interlopul Nutu Camataru, pe numele sau Ion Balint, s-a predat. Cautat de 48 de ore, el s-a prezentat pana la urma, de buna voie, la arestul Politiei Capitalei. A tinut sa spuna ca nu s-a ascuns si ca autoritatile romane gresesc.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.