Procuror: Dosarul lui Serban Huidu va fi tratat la fel ca oricare alt caz de aceasta gravitate


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 15:57
Data publicarii: Luni 17 Octombrie 2011 09:21
Categorie: Stiri actuale

Procurorul care se ocupa de acest caz a declarat ca Serban Huidu va fi audiat doar dupa ce starea sa de sanatate va permite. De asemenea, autoritatile spun ca deocamdata nu exista motive pentru aplicarea unei masuri privative de libertate.

VIDEO EXLUSIV! Primele imagini dupa accidentul in care au murit trei oameni. Serban Huidu este in spital

Procurorul Carmina Reit, care se ocupa de acest dosar, a tinut sa sublinieze de mai multe ori ca, in ciuda zvonurilor vehiculate in media, autoritatile vor trata acest caz la fel ca pe oricare altul, chiar daca este implicata o persoana publica.

SERBAN HUIDU a fost amendat de 14 ori pentru incalcarea CODULUI RUTIER

Huidu va fi adus la Bucuresti

"Dosarul se afla in lucru la politie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov. Dincolo de calitatea de persoana publica a cel putin uneia dintre persoanele implicate in acest accident, dosarul va fi tratat potrivit gravitatii faptei si cercetat la fel ca orice alt dosar." - a declarat procurorul Carmina Reit.

In aceasta dimineata, numarul victimelor accidentului produs de Serban Huidu a ajuns la trei.

Barbatul care se afla in Dacia Logan, alaturi de celelalte doua persoane care au murit imediat dupa accident, a decedat astazi, in jurul orei 07.00.

Cand va fi audiat Serban Huidu si in ce conditii

Procurorul Carmina Reit a precizat ca, deocamdata, nu poate sune exact cand va fi audiat realizatorul TV, deoarece totul depinde de starea sa de sanatate. El va da detalii politiei despre acest accident doar dupa ce medicii vor permite acest lucru.

Cat priveste modalitatea in care Serban Huidu va ajunge la sectia de politie, Carmen Reit a declarat ca, deocamdata, nu se impune retinerea acestuia.

Ce viteza avea masina lui Huidu in momentul impactului? VIDEO simulare cu accidentul

"Nu exista pana la acest moment date pe baza carora sa fie indeplinite conditiile legale pentru a fi luata o masura preventiva, privativa sau neprivativa de libertate. Asa cum am spus este cercetat pentru o infractiune de ucidere din culpa. Nu exista niciun element de infractiune intentionata, astfel ca, repet, pana la acest moment nu exista date care sa indeplineasca conditiile prevazute de lege pentru a lua o masura preventiva." - a spus procurorul.

Carmen Reit a mai precizat ca pedeapsa prevazuta pentru astfel de cazuri este cuprinsa intre 1 si 8 ani de inchisoare.

Anchetatorii vor verifica daca Serban Huidu avea sau nu dreptul de a conduce

Anchetatorii vor verifica daca realizatorul TV avea sau nu dreptul de a conduce, tinand cont de problemele medicale pe care le-a avut. Prim-procurorul Carmina Reit a spus ca vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul in care au fost eliberate acestea.

De asemanea, vor fi facute si expertize care sa stabileasca starea tehnica a masinilor. 

Serban Huidu risca pana la 8 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa

VIDEO PROTVPLUS.RO