Șeful MAI: „Îmi cer scuze pentru greșelile care nu au făcut cinste acestui minister”

Ultima actualizare: 21-12-2019 15:36
Vela
Facebook.com

Marcel Vela îşi cere scuze în numele poliţiştilor "oneşti şi patrioţi" din instituţia pe care o conduce, pentru greşelile făcute de "unii indivizi", care "nu au făcut cinste", de-a lungul timpului, ministerului, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989.

Vela precizează că a participat, sâmbătă, la evenimentele organizate de către Asociaţiile răniţilor şi luptătorilor în Revoluţia din Decembrie, la comemorarea Revoluţiei Române din municipiul Caransebeş, declarat Oraş Martir.

Cu această ocazie, demnitarul a depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniţilor şi martirilor din 21 Decembrie 1989.

„Am simţit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte: Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca ministru de Interne, în faţa fostei miliţii din Caransebeş, în care noi toţi puteam să fim împuşcaţi acum 30 de ani de nişte miliţieni inconştienţi.Indiferent de încadrările penale şi de pedepsele pronunţate de justiţie cu privire la faptele lor, aici a curs sânge şi s-a murit pentru libertate”, a scris Vela, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

„Din acest motiv, în numele tuturor poliţiştilor oneşti şi patrioţi din Minister, o instituţie care este şi va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989. Pentru a face o lume mai bună trebuie să închidem greşelile trecutului şi să construim împreună un viitor normal şi frumos pentru România!", se arată postarea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO