Școli închise în București și în 19 județe, din cauza viscolului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Din cauza zăpezii, şcolile din Capitală, dar şi din 19 judeţe, au fost închise parţial sau în totalitate.

În Bucureşti, primăriile de sector au pus la dispoziţia părinţilor mai multe centre şi grădiniţe, unde aceştia şi-au putut lăsa copiii în siguranţă. N-a fost însă înghesuială. În schimb, a fost agitaţie pe pârtiile improvizate din parcuri. Cei mici s-au bucurat de încă o zi de vacanţă.

La orele prânzului, în timp ce curajoşii au ieşit la alergat, iar pescăruşii îşi făceau siesta, gălăgia copiiilor a spart liniştea din parcuri. Cu nasul şi obrajii roşii, au fost atent supravegheaţi de părinţii care se cam feresc de zăpadă.

Părinte: ”Mi-am luat liber de la serviciu ca să vin aici.

Nu la fel de aglomerat ca în parcuri a fost în şcolile, grădiniţele şi centrele deschise special pentru părinţii care nu au avut unde să îşi lase copiii. Într-o şcoală din sectorul 3 am găsit 6 fetiţe şi băieţi din 1300. Povestea s-a repetat și la altă grădiniță,

Pe de altă parte, şcolile şi grădinițele private au avut program normal. Aici, cei mici sunt încurajaţi, după modelul scandinav, să petreacă mult timp în aer liber, chiar dacă e frig. Experţii danezi, de pildă, spun că cei mici vor creşte sănătoşi dacă dorm afară câteva ore.

Lecţia despre iarnă din ţările nordice se învaţă cu succes şi la o şcoală privată din Capitală. Aici, copiii nu se sperie nici de viscol, nici de faptul că în termometre e -1 grad Celsius. De două zile modelează oameni de zăpadă în curtea şcolii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO