Șapte dispeceri de la Ambulanța Prahova, infectați cu coronavirus. Cine îi înlocuiește

Ultima actualizare: 16-09-2020 14:41
Ambulanțierii din Timișoara, înjurați după ce au pornit sirenele în memoria unei colege care a murit de Covid-19
Inquam/ Raul Stef

Șapte dispeceri ai Ambulanței Prahova sunt infectați cu coronavirus, din cei 20 care răspundeau la telefon pentru a direcționa echipajele de urgență.

Locul angajaților infectați cu SARS-COV-2 a fost luat de colegii lor din alte structuri, dar și de câțiva pompieri de la ISU, precizează Prefectura Prahova, într-un comunicat, preluat de news.ro.

„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, unde şapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată, cu angajaţi din rândul personalului operativ, dar şi cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova”, a transmis, miercuri, instituția.

Judeţul Prahova înregistrează, miercuri, o creştere semnificativă a numărului de cazuri faţă de zilele trecute, de la 43 de la 84 de noi cazuri în 24 de ore, arată sursa citată
Patru dintre noile cazuri de îmbolnăvire sunt la pacienţi cu vârste sub 18 ani.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 5.101 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre cei diagnosticaţi 173 au decedat.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 253 sunt ocupate, iar la Terapie Intensivă este doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2.

Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna va prelua spre evaluare şi tratament bolnavi cu COVID-19, cu o capacitate de 19 paturi pentru pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus, a menționat Prefectura.

Săptămâna trecută, directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, anunţa că un spital privat din Băicoi va deveni unitate suport COVID, urmând a primi pacienţi suspecţi de a fi fost infectaţi, dar şi pacienţi diagnosticaţi cu boala, dar cu forme uşoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO